Ingezonden persbericht


()


Euro+ Songfestivalzangers verleggen hun grenzen

Afgelopen zondag 9 mei gaven 15 zangers van het Euro+ Songfestival een concert in de Mercatorhalle in Duisburg. Samen met tientallen zangers uit Duitsland zongen de Euro+ zangtalenten twee nieuwe composities van muzikaal leider Paul Mayer. Het concert 'Polyphonie' werd gegeven in Duisburg in het kader van RUHR 2010, culturele hoofdstad van Europa. Deze zeer geslaagde muzikale ontmoeting op het podium tussen 50+ zangers en het Duisburger Philharmoniker werd meebeleefd door 900 enthousiaste mensen in de zaal.

De bevolking verandert, vergrijst en verkleurt tegelijkertijd. Dat vraagt om nieuwe perspectieven op ouder worden samen met leeftijdgenoten die van over de hele wereld naar de grote steden van Europa gemigreerd zijn. Het Euro+ Songfestival is hét talentontwikkelingsprogramma voor 50+ cultureel divers talent.

()

()

Enthousiaste Duitse pers
"Die Begeisterung der Sänger und des Orchesters sprang rasch auf das Publikum in der gut gefüllten Mercatorhalle über. Rhythmisches Mitklatschen, heftiger Applaus und zum Schluss fast beinahe eine Zugabe. "

()

Tournee Culturele hoofdsteden Europa
Het Euro+ Songfestival hoopt de Culturele hoofdsteden van Europa tournee in november in Istanbul af te sluiten met twee concerten i.s.m. Istanbul 2010 en ITU conservatoire.

'Euro+ Songfestival on tour naar RUHR 2010'
www.europlussongfestival.nl
www.polyphonie.de
http://www.dacapo-dp.de/allgemein/polyphonie-lieder-der-vielfalt-1342.html

============



Ingezonden persbericht