Innovatie in re-integratie door `Re-integratie 2.0'


Op 28 april 2010 hebben de gemeente Den Haag en Stipo, Coaching Today als winnaar uitgeroepen van de prijsvraag Het Nieuwe Werken in de categorie `Sociaal' met het instrument `Re-integratie 2.0'

RIJSWIJK, 20100512 -- Re-integratie 2.0 is een vernieuwend re-integratie-instrument dat ontwikkeld is en gebruikt wordt door `De Ster Begeleide Werkplaatsen', onderdeel van Coaching Today Ltd.

Algemeen directeur van Coaching Today, Werner van Ekkendonk, licht dit toe: "Met Re-integratie 2.0 kan het Nieuwe Werken ingezet worden om mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt duurzaam aan het werk te helpen en uit de uitkering te krijgen. Het type mensen waar aan gedacht kan worden zijn mensen met een fysieke beperking en mensen met een psychische beperking."
Mensen die werkloos zijn door een fysieke of psychische beperking, maar prima van uit huis kunnen werken, worden met Re-integratie 2.0 geholpen om werk te hervatten vanuit hun vertrouwde omgeving. Ze kunnen dit plannen zoals het hun zelf het beste lukt, binnen een vastgesteld format en tijdskader. Hierbij wordt gebruikt gemaakt van een laptop, mobiele telefoon en indien nodig zal er een aanvraag worden ingediend voor een aangepaste werkplek.".

"`Face to face'-overleg vindt meestal 1x per 2 weken plaats op kantoor, maar natuurlijk kunnen de thuiswerkers de hele week door contact onderhouden met het hoofdkantoor via email, telefoon, skype en MSN (in combinatie met webcam)", aldus van Ekkendonk. Naast dat thuiswerkers een dagactiviteit en een zelfstandig verworven inkomen krijgen, wordt hun mogelijk isolement ook verkleint.

Werkzaamheden die door klanten kunnen worden uitgevoerd zijn o.a.: administratie, inkomend en uitgaand telefoonverkeer, content beheer (websites en narrow casting), programmeerwerk (ICT), data entry en dergelijke werkzaamheden. Ook zijn er mogelijkheden voor klanten van de reclassering als zij huisarrest hebben (enkelband).

Coaching Today





Ingezonden persbericht