Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties

Inhoud pagina: Congres Slimmer Werken Loont!

19 april 2010

Het CAOP organiseert op 12 mei van 09:30 tot 17:00 uur samen met BZK het congres Slimmer Werken Loont.

Ontgroening. Vergrijzing. Stevige concurrentie om de jongere hoger opgeleiden. De publieke sector kent flinke arbeidsmarktknelpunten. Samenvoegen. Serieus afslanken. Prestatiebeloning. De heroverwegingen en de verkiezingsprogramma's omvatten ingrijpende voorstellen.

Het voorzieningenniveau en de kwaliteit van de publieke dienstverlening staan zeker onder druk. Tegelijkertijd biedt het kansen om door brede introductie van Slimmer Werken ook in de publieke sector ruimte voor een continu proces van innovatie en verbetering te creëren, toename van werkplezier en arbeidsproductiviteit te realiseren én structureel de positie op de arbeidsmarkt te verstevigen.

De Stuurgroep `Slimmer Werken in de publieke sector' nodigt u van harte uit u om samen een begin te maken met de beleidsagenda "Slim(mer) Werken in de publieke sector".

Roos van Erp-Bruinsma, secretaris-generaal van het ministerie van BZK en voorzitter van de Stuurgroep Slimmer Werken in de Publieke Sector, houdt de thema-inleiding van het congres. Edith Snoey, voorzitter Abvakabo FNV zal met u de visie van de vakorganisatie op slimmer werken delen.

In een interactieve discussie onder leiding van dagvoorzitter Roderik van Grieken (NDI) en aan de hand van inspirerende workshops zoeken we met u naar antwoorden op de vragen:
* Wat betekent slim(mer) werken voor het publiek domein?
* Welke belemmeringen voor innovatief werken moeten worden weggenomen?
* Op welke wijze kan slim(mer) werken door het kabinet worden gestimuleerd?
* Is effectief sturen op arbeidsproductiviteitsverhoging in de publieke sector mogelijk?
* Hoe verhogen en delen we kennis over slim(mer) werken en bevordering van arbeidsproductiviteit?

Locatie

CAOP Lange Voorhout 9-13 2514 EA Den Haag

Routebeschrijving Routebeschrijving (extern)

Inschrijving

Deelname aan het congres is kosteloos. U kunt zich hier inschrijven. Voor vragen kunt u terecht bij het congresbureau CAOP, T 070 - 376 57 26 of congresbureau@caop.nl.

Meer informatie:

De website van het CAOP. De website van het CAOP. (extern)