Ingezonden persbericht


Persbericht

Nursing start challenge op Dag van de Verpleging

Verpleegkundige van het Jaar 2010 moet uitblinken in vakinhoudelijke kennis

Nursing, het meest gelezen vakblad voor verpleegkundigen in Nederland en Vlaanderen, gooit de jaarlijkse verkiezing van de 'Verpleegkundige van het Jaar' over een andere boeg. Dit jaar is er geen verkiezing meer, maar een echte wedstrijd. Een Nursing Challenge, waarbij alles draait om kennis en kunde. De verpleegkundige die deze challenge wint, mag zich Nursing verpleegkundige van het jaar 2010 noemen.

Nursing Challenge
Wie Nursing al jaren goed leest, beschikt over veel kennis die nodig is voor een goede uitoefening van het vak van verpleegkundige. Maar welke verpleegkundige blinkt uit op het gebied van vakinhoudelijke kennis? Speciaal geaccrediteerde kennistoetsen moeten dit uitwijzen. Op 12 mei, de Dag van de Verpleging, start de eerste kennistoets over anatomie & fysiologie. In de daaropvolgende maanden komen er steeds nieuwe onderdelen bij. Verpleegkundig rekenen bijvoorbeeld, klinisch redeneren en vragen over de verpleegkundige praktijk.

Finale
De verpleegkundigen die het best scoren op de kennistoetsen gaan door naar een spetterende finale op het Nursing Event op 9 en 10 december 2010 in de Reehorst in Ede. Daar wordt bepaald of zij de titel Verpleegkundige van het Jaar ook écht verdient.

Accreditatiepunten Kwaliteitsregister V&V
De kennistoetsen van de Nursing Challenge worden zorgvuldig samengesteld door platform voor online zorgcursussen E-Nursing. Verpleegkundigen die deelnemen, krijgen accreditatiepunten bijgeschreven in het Kwaliteitsregister V&V.

Nursing roept verpleegkundigen in Nederland en Vlaanderen op om de uitdaging aan te gaan! Ga voor informatie én de kennistoetsen naar www.nursing.nl/challenge

Noot voor de redactie (

Ingezonden persbericht