Medisch Centrum Alkmaar

nieuws

publicatiedatum: 11 mei 2010

ziekenhuismanagers 'verpleegkundige' voor 1 dag

Ziekenhuismanagers van Medisch Centrum Alkmaar steken tijdens de Dag van de Verpleging op 12 mei samen met interim bestuursvoorzitter Frits van den Broek de handen uit de witte mouwen. De leidinggevenden zijn onder andere afkomstig van de ondersteunende stafafdelingen en lopen op uitnodiging van de verpleegkundige adviesraad (VAR) een dagje mee in de praktijk.

beleid en praktijk
De VAR wil met het initiatief management en werkvloer dichter bij elkaar brengen. De verpleging wil laten zien wat de hectiek van de dag van hen vraagt en hoe er wordt gehandeld. Er is dan ook geen speciaal programma gemaakt. Zo krijgen de managers een beeld van de activiteiten op een doorsnee dag. De managers grijpen de uitnodiging aan om zelf te kijken of beleid en praktijk op elkaar aansluiten. Tien verschillende afdelingen krijgen een extra 'verpleegkundige'. De gelegenheidsstagiaire wordt bijgestaan door een van de teamleden.

symposium
De VAR houdt ter gelegenheid van de Dag van de Verpleging een symposium. Verpleegkundigen krijgen onder het pakkende motto van Loesje 'Zorgen moet je doen, niet maken' handvatten aangereikt om het hoofd erbij te houden tijdens het soms drukke werk.