Ingezonden persbericht


Raad van Bestuur Siemens Nederland N.V. uitgebreid

De Algemene Vergadering van Aandeelhouders van Siemens Nederland N.V. heeft de heren Bernard Fortuyn (56) en Hans Koemeester (53) met ingang van 1 mei 2010 benoemd tot lid van de Raad van Bestuur van Siemens Nederland N.V.

De uitbreiding van de Raad van Bestuur is gewenst om in het dagelijks bestuur van de onderneming, naast de algemene bestuurlijke zaken, tevens de belangen van de grote sectoren waarin Siemens actief is beter tot hun recht te laten laten komen. De heren Fortuyn en Koemeester zijn respectievelijk verantwoordelijk voor de Energy sector en de Industry sector.

Bernard Fortuyn, was voordat hij vijf jaar geleden bij Siemens Nederland in dienst trad, onder meer voorzitter van de directie van Hoek Loos te Schiedam (tegenwoordig Linde Gas Benelux). Hans Koemeester, die 25 jaar in dienst is van Siemens, was eerder onder meer vanuit de Duitse organisatie verantwoordelijk voor Fossil Energy, Midden-Oosten, Afrika, Azië en Australië.

De sector Energy richt zich, gezien de explosieve groei van de vraag naar energie, zowel op conventionele vormen van elektriciteitsvoorziening, alsook op duurzame energiebronnen als windenergie en zonne-energie en op modernisering van de distributienetwerken.

De sector Industry ziet zijn uitdagingen o.a. in slimme en efficiënte productieautomatisering, in een substantiële reductie van energiegebruik in gebouwen, als mede in mobiliteit waar onder trams en treinen alsook duurzame besturingssystemen voor rail en wegen.




Ingezonden persbericht