NOC*NSF


Arnhem, 23 april 2010

Badmintonner Nick Fransman naar Singapore

Badmintonner Nick Fransman is door NOC*NSF gekwalificeerd voor de Jeugd Olympische Spelen, die dit jaar van 14 tot en met 26 augustus in Singapore plaatsvinden. Fransman dankt zijn kwalificatie aan zijn vijfde plaats tijdens het Europees kwalificatietoernooi van 19 en 20 maart 2010 in het Deense Svendborg.

De achttienjarige Fransman is afkomstig uit Boxmeer en speelt in de eredivisie voor BC Smashing uit Wijchen. Al sinds zijn vijftiende volgt hij de talentenopleiding van Badminton Nederland, waarvoor hij door de week intern op Nationaal Sport Centrum Papendal verblijft.

Fransman maakt momenteel deel uit van Jong Oranje, de nationale selectie onder 19 jaar. Op Papendal traint hij vier uur per dag onder leiding van Jong Oranje-bondscoach Eline Coene. De spelers van Jong Oranje doen mee aan de belangrijkste internationale juniorentoernooien en worden gedeeltelijk opgenomen in het uitzendprogramma van de senioren.

Vorig jaar behaalde Nick Fransman de nationale juniorentitels in het enkel-, het herendubbel- en mixeddubbelspel. Daarnaast won hij ondermeer het herenenkelspel van de Carlton Junior International en (met Jim Middelburg) het herendubbelspel van de Spanish Junior International.

Jeugd Olympische Spelen
Op initiatief van het Internationaal Olympisch Comité (IOC) worden de Jeugd Olympische Spelen dit jaar voor het eerst georganiseerd. Het evenement richt zich op toptalenten in de leeftijd van 14 t/m 18 jaar. In Singapore worden circa 5.000 sporters en begeleiders uit 205 landen verwacht. Op het programma staan 26 Olympische takken van sport.

Nederlandse deelname
NOC*NSF ziet de Jeugd Olympische Spelen als opleidings- en ervaringsmoment voor jonge, talentvolle sporters. De Nederlandse sportkoepel is verantwoordelijk voor uitzending en herkenbaarheid van het Nederlandse team voor Singapore 2010. Ad Roskam is de Chef de Mission van dit team.

Voor meer informatie:
www.singapore2010.sg
www.nocnsf.nl/jeugdOS2010

-----------------------