Ingezonden persbericht


12 mei 2010

Stadsdeel draagt bij in kosten geluidsscherm Schinkel ^

Stadsdeel Zuid gaat een deel van de kosten voor een geluidscherm over de Schinkel voor haar rekening nemen. Het geluidsscherm zal aangebracht worden op de brug over de Schinkel waar het OV SAAL-traject (Schiphol-Amsterdam-Almere-Lelystad) wordt gerealiseerd. Het stadsdeel heeft zich hard gemaakt voor het geluidsscherm omdat in dat deel van de Schinkel 170 woonboten liggen.

Het Rijk zal de ene helft van de kosten van het geluidsscherm op zich nemen, het stadsdeel en de centrale stad betalen samen de andere helft. Over het voorstel tot meebetalen aan de komst van een geluidsscherm moeten de stadsdeelraad en de gemeenteraad nog een besluit nemen. Vooruitlopend op de besluitvorming wil het stadsdeel al een duidelijk positief signaal afgeven door geld dat bestemd was voor de proceskosten van de herontwikkeling van het Surinameplein in te zetten voor de realisatie van het geluidsscherm. Stadsdeelwethouder Egbert de Vries: 'Dit is een unieke situatie: zoveel woonboten hebben al jaren op afzienbare afstand van hun woonboot zowel de weg als het spoor lopen, en straks worden het bredere wegen en extra spoorlijnen. Die overlast willen we beperken, en de komst van een geluidsscherm maakt dat mogelijk. Dat betekent dat we na jaren van lobbyen eindelijk resultaat hebben voor deze bewoners'.

De Ministers van Verkeer en Waterstaat en VROM hebben recentelijk het Tracébesluit Spooruitbreiding SAAL maatregelen korte termijn Traject Hoofddorp-Diemen gewijzigd vastgesteld op basis van het Ontwerp-Tracébesluit (OTB) en de inspraakreacties. ProRail zal op het betreffende traject naast het geluidsscherm ook nog andere geluidsreducerende maatregelen nemen.


---



Ingezonden persbericht