Ingezonden persbericht


persbericht 12 mei

Dance Parade 360° stopt

Stichting Rotterdam Dance Parade maakte vandaag bekend dat de alternatieve versie van de Dance Parade op 12 juni in het Zuiderpark niet doorgaat. Rotterdam Festival betreurt het verlies van een toonaangevend jongerenevenement voor de stad.

De consequenties van de toenemende veiligheidsmaatregelen en de tegenvallende resultaten van de kaartverkoop maken het financiële risico van het evenement zo groot dat de organisatie vandaag heeft besloten om Dance Parade 360° niet door te laten gaan.

Rotterdam Festivals steunde de organisatie in het ontwikkelen van een alternatief voor 2010. Rotterdam Festivals respecteert het besluit van de organisatie en betreurt het verlies van de Dance Parade voor de stad. Als coordinator van het stedelijk evenementenaanbod beoogt Rotterdam Festivals een gevarieerd festivalaanbod met ruime aandacht voor jongerencultuur.

De Dance Parade heeft een grote traditie in Rotterdam en was jarenlang één van de succesvolle pijlers van het Rotterdamse evenementenprogramma in de zomer. Jaarlijks trok het evenement meer dan 400.000 bezoekers. Het was een podium voor nationale en internationale dj's. Mede door de Dance Parade is Rotterdam als dancestad op de kaart gezet. Door de jaren heen heeft het festival veel internationale aandacht en waardering gehad.

Rotterdam Festivals coördineert het evenementenbeleid van Rotterdam en ondersteunt via collectieve marketing en publieksonderzoek de culturele sector in het bereiken van een zo groot en divers mogelijk publiek.

Noot aan de redactie:

voor meer informatie neemt u contact op met Anne Helsen-Wijnen, persvoorlichter Rotterdam Festivals, 010-4332511, 06-13691075, anne@rotterdamfestivals.nl