Ingezonden persbericht


Aandeelhouders OctoPlus benoemen Susan Swarte tot lid van de Raad van Bestuur en Nancy de Ruiter tot lid van de Raad van Commissarissen

Het Nederlandse biofarmaceutische bedrijf OctoPlus N.V. (Euronext: OCTO) maakt vandaag bekend dat de Algemene Vergadering van Aandeelhouders (de "Vergadering") mevrouw Susan Swarte heeft benoemd tot lid van de Raad van Bestuur en mevrouw Nancy de Ruiter tot lid van de Raad van Commissarissen.

Mevrouw Swarte is benoemd voor een periode van vier jaar. Mevrouw Swarte heeft meer dan 16 jaar ervaring in financieel en strategisch management en is per 1 augustus 2009 bij OctoPlus in dienst getreden als Chief Financial Officer.

Mevrouw De Ruiter is benoemd voor een periode van vier jaar. Mevrouw De Ruiter heeft een wetenschappelijke achtergrond en heeft ervaring als commissaris. Mevrouw De Ruiter bezit momenteel indirect 3.0% van OctoPlus' uitstaande aandelen via ACEE B.V. Mevrouw De Ruiter is onafhankelijk zoals bedoeld in de Nederlandse Corporate Governance Code.

Daarnaast is tijdens de Vergadering de heer Stellingsma herbenoemd als voorzitter van de Raad van Commissarissen voor een periode van vier jaar. De heren Philip Smith en Paul Toon zijn vandaag afgetreden als leden van de Raad van Commissarissen.

De aandeelhouders hebben eveneens alle overige agendapunten van de Vergadering goedgekeurd.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Rianne Roukema, Corporate Communications: telefoonnummer 071 524 1071, of stuur een e-mail naar Investor Relations via IR@octoplus.nl.

Over OctoPlus
OctoPlus is een biofarmaceutisch bedrijf gespecialiseerd in toedieningsvormen voor medicijnen. De Onderneming ontwikkelt voor klanten verbeterde farmaceutische producten gebaseerd op gepatenteerde technologieën voor medicijnafgifte die minder bijwerkingen veroorzaken, meer gemak voor de patiënt opleveren en een verbeterde balans tussen effectiviteit en veiligheid bieden in vergelijking met bestaande producten. OctoPlus zich voor zijn klanten op de ontwikkeling van langer werkende, gecontroleerd afgegeven versies van bekende eiwittherapeutica, andere geneesmiddelen en vaccins.

Het klinisch meest vergevorderde product dat onze technologie incorporeert is Locteron(TM), het belangrijkste product van Biolex Therapeutics. Locteron is een langerwerkende formulering van interferon alfa voor de behandeling van chronische hepatitis C. Het product wordt geproduceerd door OctoPlus en wordt momenteel onderzocht in een Fase IIb studie.

Daarnaast is OctoPlus een vooraanstaand Europees leverancier van specialistische farmaceutische formulerings- en productiediensten aan de farmaceutische en biotechnologische industrie, met de nadruk op moeilijk te formuleren actieve farmaceutische ingrediënten.

OctoPlus is genoteerd aan Euronext Amsterdam van NYSE Euronext onder het symbool OCTO. Meer informatie over OctoPlus vindt u op de website www.octoplus.nl.

Dit document kan toekomstgerichte verklaringen bevatten die verband houden met de onderneming, de financiële prestaties en resultaten van OctoPlus alsmede de bedrijfstak waarin het bedrijf opereert. Deze verklaringen zijn gebaseerd op de huidige plannen, inschattingen en voorspellingen van OctoPlus, evenals zijn verwachtingen met betrekking tot externe omstandigheden en gebeurtenissen. Met de woorden "verwachten", "voorzien", "voorspellen", "schatten", "van plan zijn", "kunnen zijn", "had kunnen zijn", "behoren", "zullen", "voornemens zijn", "geloven" en soortgelijke uitdrukkingen worden toekomstgerichte verklaringen bedoeld. Wij waarschuwen investeerders dat bepaalde belangrijke factoren, en de risico's en onzekerheden die inherent zijn aan dergelijke verklaringen, ervoor kunnen zorgen dat feitelijke resultaten of uitkomsten wezenlijk kunnen verschillen van de resultaten of uitkomsten die in toekomstgerichte verklaringen zijn vervat. In het geval van enige tegenspraak tussen een Engelstalige en een Nederlandstalige versie van dit document, gaat de Engelstalige versie voor boven de Nederlandstalige versie.