Ingezonden persbericht


Office 2010 en SharePoint 2010 beschikbaar voor bedrijven Hogere productiviteit en beter rendement

Schiphol, 12 mei 2010 - Microsoft Office 2010, Microsoft SharePoint 2010, Microsoft Visio 2010 en Microsoft Project 2010 zijn vanaf nu wereldwijd beschikbaar voor zakelijke klanten.

Meer dan 90 miljoen organisaties kunnen nu deze produkten in gebruik nemen, waarmee zij altijd en overal kunnen werken, alleen of samen met anderen. Hierbij kunnen ze gebruik maken van Microsoft Office 2010 op de PC, telefoon en via de browser.

"Office 2010 en SharePoint 2010 definiëren de toekomst van productiviteit," zei Stephen Elop, president van de Microsoft Business Division, vandaag bij de introductie in New York.

De bètaprogramma's voor Office 2010 en SharePoint 2010 waren de grootste tot nu toe, met meer dan drie maal zoveel deelnemers vergeleken met eerdere bètatrajecten. Het resultaat is dat 8,6 miljoen mensen nu al gebruikmaken van Office 2010 en bijbehorende producten. Verder bouwen meer dan 1000 partners oplossingen voor de 2010-productreeks.

Microsoft Office 2010 op de PC, telefoon en via browser Microsoft Office 2010 en Microsoft SharePoint 2010 bieden onder meer de volgende nieuwe mogelijkheden:


· Eenvoudig e-mailbeheer en geavanceerde agendamogelijkheden in Microsoft Outlook.
· De Outlook Social Connector, waarmee contactgegevens en conversaties op sociale netwerken beschikbaar zijn binnen Outlook 2010. De laatste berichten, status updates of veranderingen aan profielen worden automatisch zichtbaar.
· Gelijktijdig samenwerken aan documenten in Microsoft Word, PowerPoint, en OneNote.
· Overal werken met Office Web Applications, de browserversies van Microsoft Word, PowerPoint, Excel en OneNote.
· Altijd op de hoogte zijn van de laatste informatie met Office Mobile 2010. Met Office Mobile 2010 hebben gebruikers de mogelijkheid om Office-documenten te bewerken die op hun telefoon zijn opgeslagen, bij een e-mailbericht zijn gevoegd of gedeeld worden via SharePoint.
· Presentaties geven over het Internet via de nieuwe 'broadcast'-mogelijkheden in PowerPoint 2010.
· Verbeterde visualisatiemogelijkheden voor videobewerking in PowerPoint 2010 en de nieuwe sparklines in Excel 2010 om eenvoudig trends weer te geven.
· Direct documenten delen vanuit Microsoft Office 2010 via de nieuwe Microsoft Office Backstage View.
· Gebruik van Microsoft SharePoint Workspace om centraal gedeelde informatie en documenten op een SharePoint offline beschikbaar te maken op de PC. Bijgewerkte informatie wordt meteen gesynchroniseerd als er weer contact is via het netwerk.

Kansen voor ontwikkelaars en partners
Microsoft SharePoint 2010 biedt ontwikkelaars:

· Mogelijkheden om snel te reageren op zakelijke behoeften aan maatwerkapplicaties en oplossingen.
· Flexibele implementatiemogelijkheden door het gebruik van Sandbox Solutions.
· Integratie met Visual Studio 2010 zodat ontwikkelaars hun vertrouwde tools kunnen gebruiken voor het ontwikkelen, packagen en debuggen van SharePoint-oplossingen.
· Uitgebreide API's en ondersteuning voor Open XML, Silverlight, REST en LINQ voor snelle applicatieontwikkeling.

De markt voor SharePoint integratiediensten heeft voor Microsoft-partners en -ontwikkelaars een omvang van $5,6 miljard en zal naar verwachting groeien tot $6,7 miljard in 2011.

Beschikbaarheid
Office 2010 en gerelateerde producten zijn nu beschikbaar in 14 talen voor zakelijke klanten, waaronder Nederlands. In de komende maanden zal dit aantal groeien tot 94.

Office Web Applications zijn nu beschikbaar voor alle klanten met een Office volumelicentie. Daarnaast kunnen klanten een abonnement nemen op Office Web Apps als onderdeel van de Microsoft Online Services.

Microsofts website (http://www.microsoft.nl/2010launch) voor de wereldwijde lancering van Microsoft Office 2010 en gerelateerde producten is gebouwd op SharePoint 2010 en is beschikbaar in meer dan 60 landen en in 26 talen. De site bevat uitgebreide informatie over Microsoft Office 2010, SharePoint 2010, Project 2010 en Visio 2010. Ook staan daar diverse testimonials van klanten waaronder zes vanuit Nederland; KPN Getronics, Amsterdam RAI, Conquaestor, Korein, Noorderpoortcollege en StAB.