Feestelijke opening van het vel'oh!-station 'BGL BNP Paribas' in Luxemburg

12/05/2010 17:14

JCDECAUX

Dinsdag 11 mei 2010 hebben Jean-Sébastien Decaux, gedelegeerd bestuurder van JCDecaux België en Luxemburg, François Bausch, eerste schepen van de stad Luxemburg die verantwoordelijk is voor mobiliteit, en Eric Martin, Algemeen Directeur van BNP Paribas Luxemburg en voorzitter van het directiecomité van BGL BNP Paribas, het nieuwe vel'oh!-station 'BGL BNP Paribas Kirchberg' officieel geopend. Deze feestelijke opening volgt op de ondertekening van een verdrag tussen de stad Luxemburg en BGL BNP Paribas op 16 december jongstleden, waarbij de bank zich geëngageerd heeft tot deelname in de financiering voor de verwezenlijking van dit station.

Het oprichten van een vel'oh!-station waarbij een bedrijf de kosten op zich neemt vormt een wereldwijde primeur op het niveau van fietssystemen met zelfbediening. Van alle grote hoofdsteden in Europa die een dergelijk systeem van stedelijke verplaatsing aanbieden is Luxemburg inderdaad de eerste stad die dit type samenwerking met bedrijven invoert. "Met veel plezier verwelkomen wij deze samenwerking met BGL BNP Paribas om een vernieuwend project te verwezenlijken, de motor van het concept van zachte mobiliteit in het hartje van de hoofdstad," verklaart François Bausch, eerste schepen en verantwoordelijke voor mobiliteit. "Wij zijn vol vertrouwen dat dit idee met veel enthousiasme onthaald zal worden door de werknemers en klanten van het bedrijf en dat ook andere ondernemingen, zelfs andere steden, ons voorbeeld zullen volgen."

Dit initiatief vormt een bijkomstige stap in de talrijke inspanningen die BGL BNP Paribas in de loop van de afgelopen jaren geleverd heeft om zijn ecologische voetafdruk te beperken en de gezondheid van zijn medewerkers op de werkvloer te bevorderen. Eric Martin: "Toen het idee van het oprichten van een vel'oh!-station op het domein van BGL BNP Paribas ongeveer één jaar geleden ontstaan is, heeft de directie van de bank niet geaarzeld om haar steun te verlenen. Het ging om een baanbrekend project dat perfect paste in het beleid van deze onderneming om duurzame ontwikkeling te bevorderen en zijn engagement op het vlak van verantwoordelijkheid voor de maatschappij en het milieu te versterken."

Dankzij de ligging dichtbij de stations 'Bricherhaff' en 'Kiem' past het vel'oh!-station 'BGL BNP Paribas Kirchberg' perfect in het netwerk van fietsen met zelfbediening van de stad Luxemburg dat momenteel 54 stations telt, verspreid over de hoofdstad.

Jean-Sébastien Decaux, gedelegeerd bestuurder van JCDecaux België en Luxemburg, verklaart: "Wij zijn zeer verheugd over het feit dat we BGL BNP Paribas kunnen steunen in haar beleid van duurzame ontwikkeling door een nieuw vel'oh!-station voor een versterkte zachte mobiliteit op te richten. Dit initiatief toont heel goed het succes en de belangstelling die vel'oh! opwekt, en we zijn ervan overtuigd dat dit een nieuwe dimensie zal geven aan fietssystemen met zelfbediening in Luxemburg, en dat dit een nieuw toonbeeld voor ontwikkeling zal vormen."

Contact:

Jean Christophe Mahieu, Marketing Director, +32 2 274 17 41

Voor eventuele hyperlinks en bijlagen: Zie het origineel