Binck NV

Persbericht

Amsterdam, 12 mei 2010

Belangen in Spaanse en Ierse obligaties afgebouwd
Invloed op resultaat en vermogenspositie beperkt

BinckBank heeft, nog grotendeels voor de S&P downgrade van Spanje, haar belangen in Spaanse en Ierse obligaties afgebouwd. De omvang van de beleggingen in Ierland en Spanje is met 60% teruggebracht tot 160 miljoen (was 402 miljoen). De nog aanwezige beleggingen bestaan uit staatsgegarandeerde obligaties uitgegeven door Spaanse en Ierse banken met een gemiddelde resterende looptijd van 1,4 jaar. Het bestuur van BinckBank acht het restant van de nog uitstaande leningen passend binnen het gewenste risicoprofiel.

De vrijgekomen bedragen zijn, conform het beleggingsbeleid, deels geherinvesteerd in liquide door de Duitse overheid gereguleerde obligaties (Öffentliche Pfandbriefe/Covered Bonds). Het verwachte rendement op deze herinvesteringen bedraagt ongeveer 1,0% op jaarbasis.

De wijzigingen in de beleggingsportefeuille hebben een licht negatief effect op het resultaat en de vermogenspositie van de bank. De netto impact (verliezen als gevolg van wijzigingen in de beleggingsportefeuille; resultaat uit financiële instrumenten), op de gecorrigeerde nettowinst per aandeel in het tweede kwartaal bedraagt naar verwachting ongeveer 0,01 negatief.

Koen Beentjes, CEO:
"Onze uitgangspunten van voorzichtig en behoudend investeringsbeleid blijven ongewijzigd. Deze hebben ons eerder ongeschonden door de kredietcrisis geholpen. Onder de huidige omstandigheden is voorzichtigheid geboden en hebben we tijdig actie ondernomen. Het merendeel van onze investeringen blijft belegd in Duitse Öffentliche Pfandbriefe, die overigens in waarde zijn gestegen. BinckBank is met haar 104 miljoen kernvermogen, ook bij grotere tegenvallers, ruimschoots in staat om aan de minimale kapitaalseis van de toezichthouder te voldoen (BIS ratio per FY10 Q1: 18,6%)".

Over BinckBank N.V.

BinckBank is de grootste, onafhankelijke Nederlandse online bank voor beleggers met een top-5 positie in Europa. Wij bieden onze klanten snelle en goedkope toegang tot alle belangrijke financiële markten ter wereld, online vermogensbeheerdiensten, online sparen en zeer uitgebreide marktinformatie. Naast particuliere beleggers bedient BinckBank ook vermogensbeheerders, banken en verzekeraars. Via het online product (BPO) neemt BinckBank het volledige effectentransactie- en bijbehorende bancaire administratieproces uit handen. Daarnaast kan ook gekozen worden voor enkel het afnemen van een softwarelicentie, waarbij de professionele klant zelf zorgt voor de uitvoering van haar dienstverlening.

BinckBank is een op Euronext Amsterdam genoteerde onafhankelijk online bank met vestigingen in Nederland, België, Frankrijk en Spanje. BinckBank heeft eind 2009 620 medewerkers in dienst. De activiteiten van BinckBank vinden plaats in twee business units, Retail en Professional Services. BinckBank werd opgericht in 2000 en heeft thans meer dan 390.000 rekeninghouders.