Gemeente Dordrecht

Verkiezingsnieuws op www.dordtkiest.nl
Extra stembureau in voetbalkantine Emma

Onder het motto Stemmen doe je zo! doet de gemeente Dordrecht een oproep aan de stemgerechtigde inwoners op woensdag 9 juni te gaan stemmen voor de Tweede Kamerverkiezingen. In Dordrecht doen 17 politieke partijen aan de verkiezingen mee. Op de website www.dordtkiest.nl staat alle informatie over waar, hoe en op welke partijen er gestemd kan worden.

Stemgerechtigde Dordtenaren kunnen met een stempas en een geldig legitimatiebewijs stemmen in ieder stembureau naar keuze. De stemlokalen zijn van 7.30 uur tot 21.00 uur geopend. De dag van de verkiezingen, woensdag 9 juni 2010, valt samen met de tweede dag van de Avondvierdaagse in Dordrecht. Voor het gemak van de kiesgerechtigde Dordtse wandelaars en bezoekers van de wandelvierdaagse is er die dag een extra stembureau in de kantine van voetbalvereniging Emma op Sportpark Reeweg. De kantine ligt naast het parkeerterrein aan het Halmaheiraplein in Dordrecht. Dit stembureau is geopend van 13.00 uur tot 21.00 uur. Het stemlokaal is helaas niet toegankelijk voor minder validen.

Eén kiezer in een stemhokje
Kiezers worden er nadrukkelijk op gewezen dat er tijdens het stemmen maximaal één persoon tegel ijk in een stemhokje mag staan. Via onder meer affiches op de stembureaus zal worden duidelijk gemaakt dat wanneer iemand zijn stem uitbrengt, er absoluut niemand anders in het stemhokje mag zijn.

Ook moeten stemmers in het bezit zijn van een legitimatiebewijs. Dit bewijs (paspoort, rijbewijs of identiteitskaart) mag op woensdag 9 juni, de dag van de verkiezingen, maximaal 5 jaar verlopen zijn. Wie zijn stem laat uitbrengen door een andere kiezer (stemmen bij volmacht) moet ook een kopie van zijn legitimatiebewijs aan deze kiezer meegeven. Stemmen gebeurt net als bij de gemeenteraadsverkiezingen met het rode potlood.

Kiesgerechtigden krijgen uiterlijk donderdag 20 mei de stempas thuisgestuurd. De kandidatenlijsten voor de Tweede Kamerverkiezingen worden woensdag 2 juni bezorgd.

Datum 12 mei 2010




Gemeente Dordrecht