Gemeente Delfzijl

College van burgemeester en wethouders

Besluitenlijst 11 mei 2010

Nr. Onderwerp Verantwoordelijk 1 Mandaat- volmacht en machtigingsbesluit 2010 EG 2e wijziging van het mandaat-, volmacht en machtigingsbesluit 2010 vaststellen en ter kennisname aanbieden aan de gemeenteraad. 2 Masterplan Openbare Ruimte (MOR) centrum Delfzijl TvdV 1. Het MOR als richtinggevend handboek voor het centrum vaststellen
2. Het MOR ter informatie aanbieden aan de gemeenteraad 3. Definitieve uitwerking koppelen aan te ontwikkelen functioneel ruimtelijke visie
3 Subsidie tien dagen model huiselijk geweld. TvdV 1. Aan SW&D een subsidie verlenen van 16.935,-voo r de

uitvoering van het tiendagen model in 2010 onder voorwaarde dat alle gemeenten, exclusief de gemeente Groningen de aangevraagde subsidie voor de inzet AMW voor het jaar 2010 toekennen.
2. Dekking voor dit bedrag te vinden onder de post Wmo. 4 Geluidszone Industrielawaai MK 1. Mevrouw Kuiper-Koller beantwoorden volgens bijgevoegde brief. 2. Uitgaande brief ter kennisneming van de gemeenteraad brengen.
5 Formaliseringbesluit nummeraanduiding (adressen) in het kader MJ van de basisadministratie Adressen en Gebouw (Wet BAG) De 12619 te formaliseren nummeraanduidingen in de gemeente Delfzijl vaststellen overeenkomstig het als bijlage opgenomen formaliseringbesluit 2010/NR002F. De 12619 nummeraanduidingen zijn in de vorm van een CD-ROM als bijlage bij dit besluit opgenomen. 6 Wijziging legesverordening 2010 MJ De gemeenteraad voorstellen de eerste wijziging Legesverordening 2010 vast te stellen.
7 Formaliseringbesluit panden en verblijfsobjecten in het kader van MJ de basisadministratie Adressen en Gebouw (Wet BAG) De 13625 panden en 8836 verblijfsobjecten in de gemeente Delfzijl te formaliseren overeenkomstig het als bijlage opgenomen formaliseringbesluit 2010/VBO001F. De 13625 panden en de 8836 verblijfsobjecten zijn in de vorm van een CD-ROM als bijlage bij dit besluit opgenomen.
8 Portefeuilleverdeling 2010-2014 en aanwijzing locoburgemeester(s) EG 1. De verdeling van de portefeuilles van de collegeleden voor de raadsperiode 2010-2014 vaststellen en de locoburgemeesters aanwijzen
2. ter kennisname naar de gemeenteraad sturen
9 Vertegenwoordiging in samenwerkingsverbanden, EG privaatrechtelijke rechtspersonen e.d.
1. aanwijzen van de leden van het college als vertegenwoordiger van de in de lijst genoemde samenwerkingsverbanden c.q. privaatrechtelijke rechtspersonen waarin de gemeente deelneemt.
2. ter kennisname naar de gemeenteraad.

Besluitenlijst 4 mei 2010

Nr. Onderwerp Verantwoordelijk 1 Bezwaarschrift van Allianz, ingediend namens het bestuur van de TvdV Stichting Samenwerkende Peuterspeelzalen Gemeente Delfzijl (SSPGD)
Het bezwaarschrift conform het advies van de commissie bezwaarschriften algemene zaken en onder overneming van haar motivering, niet-ontvankelijk verklaren.
2 Bezwaarschrift tegen een zestal subsidiebeschikkingen in verband TvdV met peuterspeelzaalwerk uit 2008
Het bezwaarschrift conform het advies van de commissie bezwaarschriften algemene zaken en onder overneming van haar motivering niet ontvankelijk verklaren.
3 Bezwaarschrift van het bestuur van de Stichting Samenwerkende TvdV Peuterspeelzalen Gemeente Delfzijl (SSPGD)
De raad voorstellen het bezwaarschrift van de SSPGD niet-ontvankelijk te verklaren.
4 Plan van aanpak jongeren jeugd en alcohol TvdV Het Programma aanpak jeugd en alcohol gemeenten Appingedam en Delfzijl vaststellen.
5 Beslissing op bezwaar last onder dwangsom de heer Schreck MJ Het advies van de Commissie bezwaarschriften algemene zaken overnemen en:
1. het door de heer mr. A.A. Westers namens de heer F.T . Schreck ingediende bezwaarschrift deels gegrond en deels ongegrond verklaren en
2. het besluit deels herroepen
3. het bestreden besluit voor het overige in stand laten 4. proceskostenvergoeding toekennen van 644,-

6 Aanvraag bouwvergunning voor het tijdelijk plaatsen van TvdV zeecontainers (5 jaar) aan de Lage Trijnweg 22 te Spijk
- Geen planologische medewerking verlenen aan het tijdelijk plaatsen van 2 zeecontainers aan de Lage Trijnweg 22 te Spijk middels toepassing van een buitenplanse
vrijstellingsprocedure;

- De aanvraag om bouwvergunning en verzoek om vrijstelling weigeren.

---- --