Bier-blog.nl onderzoekt welk bier bij welke partij hoort


Hertog Jan voor Wilders, Jupiler voor de SGP

UTRECHT, 20100512 -- Bij Rita Verdonk hoort Heineken, terwijl een SGP'er beter Jupiler kan drinken. Bier en politiek gaan prima samen. Tot die conclusie kwamen de heren van Bier-blog.nl, de Utrechter Jasper Jaklofsky en Paul Meijnen uit het Limburgse Meerssen. Zij hebben naar aanleiding van de Tweede Kamerverziezingen op 9 juni verschillende soorten bieren getest. Daarbij hebben zij - met sterke argumenten - bedacht welk bier bij welke partij hoort. Dit hebben ze gedaan samen met de Arnhemse journalist en bierliefhebber Ben Schattenberg.

Bij de test kwam het drietal tot een aantal opvallende bevindingen. Want wie had bedacht dat een PVV'er Hertog Jan Grand Prestige hoort te drinken en bij het CDA toch beter een eenvoudig Bavaria'tje past? En waarom drinkt een GroenLinkser Limburgs Land en een VVD'er Alfa?

Van dit onderzoek is een film gemaakt. Bier-blog.nl zendt deze uit in drie delen, waarvan het eerste op donderdag 20 mei 2010 op de site www.bier-blog.nl verschijnt. Het tweede en het derde deel zullen in de weken daarop te zien zijn op donderdag 27 mei en donderdag 3 juni 2010. Liefhebbers van bier én liefhebbers van politiek zullen dan zeker genieten van dit unieke project.
En net zoals sommige bieren wel of niet met elkaar samengaan, zal bier-blog.nl zeker proeven wat de ideale coalitie gaat worden. Smaken PvdA en CDA bij elkaar?

Bier-blog.nl is een initiatief opgestart door Jasper Jaklofsky en Paul Meijnen. De heren hebben als doel om met deze blog om speciaalbier te promoten bij (toekomstige) bierliefhebbers/sters. Daarnaast willen Jasper en Paul hun passie over (speciaal)bier delen met Nederland op een geheel eigenwijze.
Bier met ons mee!

Bier-blog.nl





ingezonden persbericht