Famipix.nl is nieuwste succes voor makers Lexa.nl en Kamernet.nl


WOERDEN, 20100512 -- Met 700.000 leden staat Famipix.nl in de top drie van albumsites van Nederland. Deze site van SKMG, de makers van datingsite Lexa.nl en woningsite Kamernet.nl, garandeert dat foto's niet te vinden zijn met zoekmachines.

Famipix.nl is een fotosite waarmee leden gratis en onbeperkt hun digitalefoto's delen met hun persoonlijke contacten. Het is ook mogelijk om video's te plaatsen of foto's tegen betaling af te drukken. Wekelijks worden er duizenden nieuwe albums aangemaakt.

Veilig foto's plaatsen
Een groot verschil met albumsites zoals Hyves.nl en Facebook.com is dat Famipix.nl garandeert dat geplaatste foto's niet te vinden zijn met zoekmachines. "Leden beslissen zelf wie zij toegang geven tot hun albums of video's. Dit is 100 procent veilig", zegt Rob Koster, maker van de site.

Maar waarom is dat belangrijk? "Niemand wil dat er misbruik wordt gemaakt van persoonlijke foto's. Denk aan beheerders van pedofielensites die foto's van jonge kinderen in bad van het internet plukken. We zien Famipix.nl als een plek waar je al je foto's op een veilige manier kan delen. Vanuit de site kan je vervolgens wel een selectie maken van foto's die je op Hyves.nl of andere social networks wilt delen met anderen."

Meer successen
Rob Koster en Nathan Skwortsow, samen SKMG, zijn bekenden in het internetvak. Ze maakten de succesvolle datingsite Lexa.nl die ze voor miljoenen euro's verkochten aan het bedrijf Meetic en woningsite Kamernet.nl. Deze werd verkocht aan Direct Wonen. Met Famipix zijn de twee ondernemers inmiddels actief in acht landen waaronder Spanje en Italië.

Famipix.nl