Acteur Vincent van Ommen schittert in Cannes


CANNES, 20100512 -- Van 12 tot en met 23 mei 2010 verandert het mondaine Cannes wederom even in Frans Hollywood wanneer de wereldwijde filmindustrie er neerstrijkt voor het langstlopende en meest prestigieuze filmfestival ter wereld. De Nederlandse acteur Vincent van Ommen zal er dit jaar voor de tweede achtereenvolgende keer schitteren op de rode lopers en op het grote doek als enige Nederlandse acteur in de buitenlandse film, 'Life is an Art'. Hoewel de 27-jarige acteur in Nederland misschien nog niet zo bekend is, heeft hij de Britse filmwereld al menigmaal weten te overtuigen van zijn acteertalent.

Vorig jaar had Van Ommen reeds het bijzondere genoegen in Cannes aanwezig te kunnen zijn, alwaar hij maar liefst twee films vertegenwoordigde: de urban fantasy film 'Reiki' en de teaser van de thriller 'Life is an Art', die dit jaar in zijn geheel zal worden vertoond. Voor Vincent was het zijn eerste rode loper ervaring als acteur, en dat gelijk op het grootste filmfestival ter wereld. Met een grote groep filmmakers als gezelschap, voelde het voor de jeugdige acteur allemaal zeer ontspannen aan en heeft hij echt ten volste genoten van wat hem aldaar overkwam. Als een vis in het water wist hij zich moeiteloos tussen alle glitter & glamour te presenteren en de broodnodige contacten te leggen. Zo ontmoette hij er grote namen als Robert Pattinson, Ryan Phillippe en zanger Robin Thicke, en hij liep op de rode loper zij aan zij met niemand minder dan Mariah Carey, Nick Cannon en Lenny Kravitz. Bovendien ontving hij lovende kritieken voor zijn werk, wat hem verschillende nieuwe rollen in UK producties heeft opgeleverd. Omdat de filmindustrie in Nederland niet zo booming is als in het buitenland, werd de charismatische acteur zich in Cannes pas echt bewust van de omvang van de filmindustrie, maar ook van de hysterie er omheen.

"Cannes was voor mij een eye opener, ik besefte me toen hoe groot de filmindustrie eigenlijk is. In Cannes ben je geen acteur, maar een movie star. Wat me ook heel erg is bijgebleven, is hoe gek en hysterisch een menigte kan worden zodra grote acteurs of actrices op de red carpet verschijnen. Je moet Cannes echt eenmaal in je leven hebben meegemaakt, zelfs als je geen acteur bent", aldus Van Ommen

Samen met zijn bloedmooie tegenspeelster, Tomb Raider model Alison Caroll, zal Vincent dit jaar weer schitteren op de rode loper en een flink staaltje acteerwerk laten zien op the big screen van Cannes, waar 'Life is an Art' op zondag 16 mei in zijn geheel aan het filmminnende publiek zal worden vertoond in het 'Palais des Festivals'.

In 'Life is an Art' volgt de bezoeker Dane de Santos en David Bell, twee rechercheurs die een mysterieuze mutilator genaamd The Artist najagen. Deze krankzinnige maniak ontvoert en verminkt mensen op een 'kunstzinnige' manier, want je kunt een masterpiece of art alleen begrijpen wanneer je door een hel gaat. Alle slachtoffers zijn op een of andere manier betrokken bij de kunstvorm waarin ze verminkt worden. Wanneer David wordt gedood tijdens een actie, is Dane vastberaden de dood van zijn partner te wreken. Zelfs wanneer dit leidt tot een echtscheiding met zijn vrouw. Met de hulp van de mooie privédetective Claire Jones (Alison Carroll), wordt het verhaal van de bizarre verminkingen met een artistiek thema openbaar gemaakt met de bedoeling The Artist uit zijn tent te lokken. Er ontstaan meer aanwijzingen en het spoor leidt naar galeriehouder Nathan Scott (Van Ommen), die het eerste slachtoffer was en nog steeds niet gevonden is.

Over Vincent van Ommen
Vincent van Ommen volgde verschillende acteeropleidingen in Nederland en Engeland. In Nederland speelde hij in een handvol toneelproducties en commercials, evenals diverse gastrollen in tv-series. Ook was hij te zien in een aantal Nederlandse en Britse korte films, variërend van romcom tot sci-fi, als 'Stop!', 'Millie' en 'Faith'. Van Ommen maakte zijn debuut in de Engelse urban fantasy speelfilm 'Reiki'. Regisseur Jayant R. Harnam zag een van zijn korte films en vroeg hem vervolgens voor de hoofdrol van de thriller 'Life is an Art', waarin hij naast Alison Carroll (Doghouse, Tomb Raider Underworld model) speelt. Voor zowel 'Reiki' als voor de teaser van 'Life is an Art', was Van Ommen aanwezig tijdens het Cannes International Film Festival van 2009. Begin 2010 speelde hij samen met Thomas Acda, Lone van Roosendaal en Tim Oliehoek in de korte Nederlandse productie 'Klik', die later dit jaar in première zal gaan. In maart 2010 vertolkte Van Ommen een hoofdrol in de UK film 'A Morass', met onder andere Alessandro Giuggioli (Genova, Me and Orson Welles, The Nativity Story), nu nog in post-productie. Ook had hij dit jaar een rol in de Nederlandse film 'Verloren Jaren'.





ingezonden persbericht