Gemeente Medemblik

Ruim 1000 basisschoolleerlingen gaan SchoolSkaten!

Op 13, 14 en 15 mei zal Medemblik in het teken staan van het KPN NK Inline-skaten op de baan. Tijdens dit Nederlands kampioenschap zullen onder andere de 300 meter tijdrit, de 500 en 1000 meter en de afvalkoers op het programma staan. Voor het gehele programma zie www.knsb.nl.

Op maandag 26 april wordt, als opwarmertje voor het KPN NK Inline-skaten, het startschot gegeven voor het SchoolSkaten! Basisschoolleerlingen uit Midwoud, Medemblik, Nibbixwoud, Wognum, Zwaagdijk-West, Abbekerk, Hauwert en Benningbroek krijgen skatelessen van onder andere Mariska en Sjoerd Huisman en olympisch medaillewinnaar Jan Blokhuijsen.

Het programma is opgezet om de jeugd van de gemeente Medemblik te betrekken bij het KPN NK Inline-skaten en te enthousiasmeren voor de inline-skatesport. Kinderen skaten veel. Ze gaan op de inline-skates naar school of doen allerlei stunts in halfpipes. Ondanks het feit dat kinderen vaak al hard kunnen skaten, ontbreekt het hen meestal aan de kennis en techniek om écht veilig te skaten. Ook weten de kinderen niet dat je ook kunt skaten bij een vereniging en dat er wedstrijden en toertochten speciaal voor kinderen worden georganiseerd.

Na afloop van de skate-lessen ontvangen de deelnemers een diploma, een uitnodiging om tijdens de reguliere lessen van IJs- en skeelervereniging Radboud mee te doen en een uitnodiging voor het KPN NK Inline-skaten.

De KNSB en KPN zijn er van overtuigd dat door het geven van deze clinics de kinderen bewust worden gemaakt van het veilig skaten. Dit seizoen zullen ruim 3500 kinderen uit heel Nederland meedoen aan het Schoolskaten!

De clinics worden mogelijk gemaakt door Sportservice West-Friesland en KNSB op initiatief van IJs- en skeelervereniging Radboud.