Gemeente Valkenswaard

Hemelvaart

Mededelingen Hemelvaart

In verband met de viering van Hemelvaart, donderdag 13 mei aanstaande, worden de volgende maatregelen genomen.

Sluiting gemeentelijke diensten
Op donderdag 13 en vrijdag 14 mei aanstaande zal het gemeentehuis aan De Hofnar gesloten zijn voor het publiek.

Milieustraat
De Milieustraat aan De Vest 15 is alleen gesloten op donderdag 13 mei. Op vrijdag 14 en zaterdag 15 mei is de Milieustraat weer gewoon geopend voor het aanbieden van afval.

Wijziging ophalen huisvuil
In verband met Hemelvaart zal het huisvuil op donderdag 13 mei aanstaande niet opgehaald worden. In plaats daarvan wordt het huisvuil opgehaald op zaterdag 15 mei.

Wij verzoeken u 15 mei de duobakken tijdig buiten te zetten, omdat de ophaaldienst eerder kan komen dan gebruikelijk.

Braderie en speciale weekmarkt
In verband met Hemelvaart vindt op donderdag 13 mei een braderie met kinderattracties plaats in het centrum van Valkenswaard op de Leenderweg, Frans van Beststraat, Karel Mollenstraat-zuid en Eindhovenseweg tussen Valkenierstraat en Waalreseweg.

Verkeersmaatregelen
In verband met de hiervoor genoemde activiteiten zullen de volgende verkeersmaatregelen genomen worden:

* Van donderdag 13 mei 07.00 uur tot vrijdag 14 mei 03.00 uur wordt de Eindhovenseweg (N69) afgesloten voor het verkeer vanaf de kruising met de Valkenierstraat/Carolusdreef tot aan de kruising met de Dommelseweg. Alleen de afsluiting van de kruising Markt/Eindhovenseweg/Waalreseweg eindigt op donderdag 13 mei om 20.00 uur.

* Op donderdag 13 mei van 07.00 tot 20.00 uur worden de Leenderweg (tussen Markt en Europalaan), de Frans van Beststraat (Statie) en de Karel Mollenstraat-zuid afgesloten voor verkeer. De Kerverijstraat (=doorsteek van de Europalaan/Frans van Beststraat naar het Kerverijplein) blijft wel open. Alleen de Frans van Beststraat blijft afgesloten tot 's nachts 02.00 uur vanwege muziekvertoningen.

Gewijzigde route bus vanweg afsluiting N69
Vanwege de afsluiting van de Eindhovenseweg tussen de Valkenierstraat en de Dommelseweg, kunnen op 13 mei de bushaltes aan de Markt niet gebruikt worden. Daarom volgen de bussen een gewijzigde route die door Hermes bij de haltes en in de bus tijdig wordt aangekondigd.