Gemeente Lansingerland

Werkzaamheden RandstadRail
randstadrail trein 100pxl.jpg

Van 13 mei (Hemelvaartsdag) tot en met 16 mei vinden er werkzaamheden plaats aan RandstadRail in Berkel en Rodenrijs. Door deze werkzaamheden wordt de Rodenrijseweg afgesloten en rijdt er geen metro in deze periode.

In deze periode worden werkzaamheden uitgevoerd op het viaduct over de Rodenrijseweg en de Rodenrijschevaart. Het werk bestaat onder andere uit

⢠het slopen van de leuning van de inspectiepaden langs het spoor

⢠boor- en hijswerkzaamheden

⢠het roestvrij maken van de bestaande constructie

⢠het leggen van nieuwe looproosters tussen en naast de sporen en

⢠het plaatsen van een tweetal portaalconstructies over de Rodenrijseweg.

Van maandag 10 tot woensdag 12 mei vinden er al voorbereidende werkzaamheden plaats.

Â

Gedurende de werkzaamheden van 13 t/m 16 mei is de Rodenrijseweg afgesloten voor alle verkeer. Het verkeer wordt door middel van borden omgeleid via de Industrieweg, Oudelandselaan en Boterdorpseweg. Werktijden De werkzaamheden vinden plaats tussen 05.00 en 23.00 uur. In uiterste gevallen wordt er âs nachts doorgewerkt.

Â

Buitendienststelling RandstadRail

Van donderdag 13 tot en met zondag 16 mei (Hemelvaartsweekend) is RandstadRail buiten bedrijf en rijden er geen RandstadRail-voertuigen op het traject halte Hofplein â halte Pijnacker Zuid. Vanaf halte Westpolder en halte Rodenrijs worden bussen ingezet. Voor meer informatie kijkt u op de website www.ret.nl.

Â

Vragen/opmerkingen?

Voor vragen over de werkzaamheden kunt u contact opnemen met het Infracentrum Rotterdam, Weena 705 te Rotterdam, telefoon (010) 240 38 00.

Â

Geluidsschermen in Westpolder-Bolwerk

Langs het spoor van metrolijn E (RandstadRail) worden geluidsschermen geplaatst. De aanleg heeft lang op zich laten wachten, onder andere door vertraging in het ontwerp- en aanbestedingsproces, maar binnenkort kunnen de werkzaamheden starten. De geluidsschermen, met een hoogte van
1.20 meter en uitgevoerd als cassettescherm, worden aangebracht ter plaatse van Vesting en Kasteel in Westpolder-Bolwerk. Op vrijdag 14 mei 2010 start de aannemer met de werkzaamheden. Er wordt gewerkt van 7.00 tot 16.00 uur, met een mogelijke uitloop naar 19.00 uur. Tijdens de uitvoering wordt de rijbaan op Vesting en Kasteel indien noodzakelijk voor korte tijd afgesloten voor het verkeer. Het verkeer wordt door middel van duidelijke bewegwijzering omgeleid. Naar verwachting zijn de werkzaamheden eind juli gereed.