Gemeente Medemblik

KPN NK Inline-skaten Baan 2010

Binnen de IJs- en Skeelervereniging Radboud bruist het al maanden van de activiteiten rondom de organisatie van het KPN NK Inline-skaten Baan 2010. Voor de 2e keer in zes jaar heeft Radboud de organisatie van dit NK toegewezen gekregen. Een klus die niet alleen maanden voorbereiding vergt van een eigen organisatiecomité, maar ook veel overleg en nauwe samenwerking met de KNSB inhoudt. Voor de KNSB is dit sinds de fusie met de Skate Bond Nederland het eerste inline-skating toernooi dat onder hun verantwoordelijkheid valt. Maar de voorbereidingen verlopen voortvarend en er is dan ook alle vertrouwen in een mooi evenement met spannende wedstrijden, veel publiek en een strakke organisatie. En natuurlijk verwacht de vereniging ook voor dit NK weer dat veel Radboud-rijders zich weten te kwalificeren en zullen strijden om de medailles.

Alle Nederlandse toppers komen aan de start. En daar is weer een grote regionale inbreng bij te verwachten. Niet alleen beschikt Radboud over snelle jeugdrijders, ook kanjers als Sjoerd en Mariska Huisman, Maurice Vriend, Irene Schouten en Pim en Sjaak Schipper zullen hun opwachting maken en waarschijnlijk Koen Verweij en Jan Blokhuijsen. Natuurlijk valt ook het nodige spektakel te verwachten van bijvoorbeeld Ronald en Michel Mulder, Elma de Vries en misschien Mark Tuitert.

Gedurende de drie wedstrijddagen worden door de categorieën Pupillen 1, Kadetten, Junioren en Senioren zes wedstrijden verreden. Op 13 mei (Hemelvaart) start het programma om 12:30 met de opening van het evenement, waarna vanaf 13:30 de 300 meter tijdrit wordt verreden. Als tweede afstand wordt een afvalwedstrijd gereden. Op 14 en 15 mei beginnen de wedstrijden al om 11:00 uur en worden de 1000 meter series, de puntenwedstrijd (dag 2), de 500 meter series en de spectaculaire aflossingswedstrijd (dag 3) gereden. Speciaal voor het evenement wordt een tribune voor zo'n 500 personen geplaatst met goed zicht op de wedstrijden. En de toegang is gratis!

Van Radboud zijn bij de jeugd een aantal rijders kandidaat voor het podium: Bij de kadetten meisjes Beau Wagemaker (Hoogkarspel) en Kelly Schouten uit Zwaagdijk. Bij de kadetten jongens: Tim Kieftenburg uit Hoorn, Kay en Rick Schipper uit Medemblik. Bij de junioren meisjes Lisanne en Eva Buurman (Wervershoof) en Mandy Groot uit Edam. Bij de junioren jongens Arjan Smit (Ursem). Deze rijders zitten allemaal ook in de Nationale Jeugdselectie.

Meer informatie is te vinden op www.radboudskating.nl.