Watersportverbond - KNWV

Bijna 1000 boten van start op Dutch Youth Regatta

dinsdag 11 mei 2010

Tijdens het Hemelvaartweekend (13-16 mei) wordt op het IJsselmeer bij Workum de
Dutch Youth Regatta gevaren. Dit is een jaarlijks terugkerend evenement waarbij jeugdzeilers strijden om de titel 'Nederlands Kampioen' in diverse klassen.

Foto Dutch Youth Regatta 2009 /Rosita Stumpel De leeftijd van de deelnemers loopt van ca 9 jaar tot plusminus 21 jaar. Er wordt gevaren in 1-mans boten zoals de Optimist (245 boten; 13 â 15 jaar), Optimist Benjamin (96; circa 9 tot en met 12 jaar), Laser 4.7 (31; tot 18 jaar), Laser Radiaal Jeugd (40; tot 21 jaar), Splash (105; tot 18 jaar), Flash (24; boven de 18 jaar) en Windsurfklasse Techno 293 (17 deelnemers; tot 18 jaar).
Ook 2-mans boten doen mee zoals de Cadet (31 boten), 420 (32) en de 2-mans skiff 29er (34).

ISAF Jeugd WK
Voor de Laser Radiaal, de 420-klasse en de 29er is dit evenement niet alleen een Nederlands (Jeugd-)kampioenschap, maar wordt er tijdens dit weekend ook bepaald wie Nederland mogen vertegenwoordigen tijdens het ISAF Jeugd Wereldkampioenschap. Dat evenement wordt begin juli in Istanbul (Turkije) gehouden.

Veertien landen
De Dutch Youth Regatta is ooit begonnen als combinatie-evenement van de Optimist- en de Splash-klasse. Het is in de loop der jaren uitgegroeid tot een van de grootste jeugdevenementen in Europa met deelnemers uit veertien landen, waaronder Kenia en Singapore!

Workum
De wedstrijden worden georganiseerd vanuit 'De Punt' grenzend aan Camping/bungalowpark It Soal in Workum. De meeste deelnemers en hun ouders en coaches verblijven op de camping, anderen overnachten in diverse huisjes en appartementen in de directe omgeving van Workum.

Klein dorp
De voorbereidingen zijn op dit moment in volle gang en door de inzet van veel vrijwilligers van de Zeilvereniging Workum wordt het terrein omgebouwd tot een klein dorp, compleet met een grote tent en diverse kantoorunits.

Verenigingen
De wedstrijden worden in goede banen geleid door de Zeilvereniging Workum, de Watersportvereniging Makkum en de Zeilvereniging De Twee Provinciën uit Zuidlaren. Kijk voor meer informatie op
www.dutchyouthregatta.org.