Gemeente Hoogeveen

Eerste deel nieuwe P+R opgeleverd

Het eerste deel van het nieuwe parkeerterrein bij het station is gereed. Vanaf donderdag 13 mei is het eerste deel van het nieuwe terrein geopend en kan daar geparkeerd worden. Ook is het aantal fietsenstallingen fors uitgebreid.

Om alle gebruikers in de gelegenheid te stellen de overgang te maken van het tijdelijke terrein aan de Crerarstraat naar het nieuwe terrein, blijft het tijdelijke terrein aan de Crerarstraat nog tot en met zondag 16 mei opengesteld. Vanaf maandag 17 mei wordt het tijdelijke terrein afgesloten. Het is dan niet meer mogelijk op het tijdelijke terrein te parkeren. Dan gaat de tweede fase van de bodemsanering van het zogenaamde `spoorgat' op het voormalige Arriva- terrein beginnen. Deze sanering, qua omvang vergelijkbaar met de eerste fase, duurt ongeveer 3 maanden.

Verplaatsen auto's tijdelijke parkeerterrein

Alle auto's die op zondagavond 16 mei nog op het tijdelijke terrein geparkeerd staan, worden door de gemeente Hoogeveen verplaatst naar het nieuwe terrein. Wel blijft de strook naast de Gouden Gids gedurende de werkzaamheden nog in gebruik als extra parkeervoorziening.

Verdubbeling aantal plaatsen

Na de sanering wordt vervolgens het tweede gedeelte van het nieuwe parkeerterrein aangelegd. Hierdoor ontstaan er in totaal 368 parkeerplaatsen, die zowel vanaf het stationsplein als vanaf de Verlengde Griendtsveenweg bereikbaar zijn. Dit betekent een verdubbeling van het aantal plaatsen. Bovendien wordt het aanzicht van het gebied en de aan- en afvoerroutes sterk verbeterd. Zo werken de gemeente, NS en ProRail gezamenlijk aan een verbetering van de bereikbaarheid.

Hoewel er straks dubbel zoveel plaatsen zijn, bestaan er in de tijdelijke situatie iets minder parkeerplaatsen. De overlast wordt zoveel mogelijk beperkt, maar toch kan het voorkomen dat er onvoldoende plaatsen zijn.