Ingezonden persbericht

De Theateretappe: Groots in het klein

Op 13 mei 2010 (Hemelvaartsdag) gaat de Theateretappe van start. De Theateretappe is een tocht waarbij langs de route zeer uiteenlopende theatervoorstellingen worden opgevoerd in mobiele theaterjes.

De 1ste Theateretappe zal plaatsvinden op Texel waar vier theaters langs een 24 kilometer lange route staan opgesteld. Gedurende het gehele Hemelvaartsweekend kunnen de bezoekers de theaterfietstocht rijden. De Theaters staan op unieke plekken op Texel; de haven van Oudeschild, de Worsteltent, bij de strandopgang van paal 12 en onder de dijk van de Mokbaai.

Tijdens het Hemelvaartsweekend zullen er optredens zijn van:

. Nadja Filtzer met de voorstelling Mijn Zwervend Hart

. Caja van der Werff met Vuurwals

. Mirella Pirskanen met VioVoce

. Roos Le Roux met een verhaal over Maria Tesselschade

. Lily Kiara met de dans/muziekvoorstelling Het Groenste Gras

. Linnet van der Wal met Midsommer

. Jerimah Flemming met een verhaal over the Flying Dutchmen

De Theateretappe is ook uitstekend te doen voor mensen die één dag naar het Waddeneiland willen komen. Het eerste theater staat op 5 minuten fietsen van de pont en een fiets huren kan op het station van Den helder of bij de aanlegsteiger van de pont op Texel.

Kaarten zijn te koop via de website, de VVV Texel of indien beschikbaar bij de kassa van de Theaterwagens. Losse kaartje ¤ 6,- en een passe-partout ¤ 20,-.

De Theateretappe is een nieuw cultureel initiatief met als doelstelling cultuur te brengen op bijzonder locaties waar de voorstelling een synergie aangaan met de omgeving en de tocht. De komende jaren zal de Theateretappe op vele plekken in Nederland routes ontwikkelen en bijzondere cultuurtochten ontwikkelen. Veelal zullen het fietstochten zijn maar ook andere tochten zijn in voorbereiding.

De Theateretappe is initiatief van Pieter Schipmolder die de afgelopen vijentwintigjaar verantwoordelijk is geweest voor vele projecten op en de productie van het Amsterdams Bevrijdingsfestival. Het creëren van een beleving voor de bezoeker is een absolute fascinatie van Pieter. Vandaar dat de massaliteit wordt verlaten en er heel bewust voor wordt gekozen het kleinste evenement van Nederland (maximaal 240 bezoekers per dag) te gaan organiseren dat bij iedere bezoeker als een geweldige ervaring op het netvlies zal blijven hangen.



Ingezonden persbericht