Politie Drenthe

Donderdag 13 maart 2010

Provincie Drenthe, 13-05-2010

Politie doet inval in woningen in kader van opiumwet EMMEN De politie heeft woensdagmiddag een inval gedaan in twee woningen aan de Spehornerbrink in Emmen. In één van de woningen is een grote hoeveelheid XTC pillen aangetroffen (meer dan 500 stuks). Er is in deze zaak nog geen verdachte aangehouden. In de andere woning is onder meer een hoeveelheid cocaïne, wiet, speed, 17 xtc pillen en een vuurwerkpistool en stroomstootwapen aangetroffen. De politie heeft in dit onderzoek een 33-jarige man uit Emmen aangehouden en ingesloten voor verhoor.

Uitslaande brand in schuur

NIEUW SCHOONEBEEK De hulpverleningsdiensten kregen woensdagmiddag een melding van een uitslaande brand in een schuur aan de Europaweg in Nieuw Schoonebeek. De buurman zag dat de vlammen uit het dak kwamen en begon te blussen. Het dak is volledig vernield. Niemand raakte gewond. Vermoedelijk is een kachel in de schuur oververhit geraakt waardoor het rieten dak vlam vatte.

Aanhouding mishandeling

EMMER COMPASCUUM De politie heeft woensdagavond in een woning aan de Oosterdiep WZ een 29-jarige man uit Emmen aangehouden. De man wordt er van verdacht zijn broer te hebben mishandeld. De man is aangehouden en meegenomen naar het bureau voor verhoor. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.

Aanhouding openbare dronkenschap

RODEN De politie kreeg woensdagavond een melding dat een dronken man zich vervelend ophield aan de Heerestraat. Ter plaatse bleek de 31-jarige man uit Roden behoorlijk onder invloed van alcohol te zijn en gedroeg zich opstandig tegen omstanders en de agenten. De man is hierop aangehouden en meegenomen naar het bureau. Hij is later die avond heengezonden. Er is tegen hem proces-verbaal opgemaakt wegens openbare dronkenschap.

Rijbewijs beschonken automobilist ingevorderd

DROUWEN De politie heeft woensdagavond een 32-jarige automobilist uit Musselkanaal aangehouden. De politie kreeg eerder die avond een melding van een eenzijdig ongeval aan de Gasselterstraat. Ter plaatse bleek dat de aanhanger, welke achter de auto zat, was losgeschoten. Bij controle bleek dat de bestuurder te veel alcohol had gedronken. Hij blies bij de ademanalyse 825 ug/l (1,9 promille). Het rijbewijs van de man is hierop ingevorderd. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.

Beschonken bestuurder aangehouden

HOOGEVEEN De politie heeft in de nacht van woensdag op donderdag een 35-jarige man uit Hoogeveen aangehouden. De man reed over de Industrieweg toen agenten hem staande hielden voor een alcoholcontrole. De man blies 225 ug/l (0,52 promille). Tevens was de man niet in het bezit van een geldig rijbewijs. Voor beide overtredingen wordt proces-verbaal opgemaakt.

Rijbewijs beginnend bestuurder ingevorderd

DWINGELOO De politie heeft woensdagmiddag een 19-jarige beginnend bestuurder uit Holten aangehouden. De jongeman reed over de Leebroek toen hij een lasercontrole passeerde. Hij reed met een snelheid van 117 km/u waar 60 km/u is toegestaan. Het rijbewijs van de jongeman is hierop ingevorderd. Er is proces-verbaal opgemaakt.

Bestemd voor de media

Wilt u in contact komen met de dienstdoende persvoorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen van maandag tot en met vrijdag van 07.30 tot 16.00 uur en op zaterdag en zondag van 08.00 tot 13.00 uur. Op Hemelvaartsdag is de persvoorlichter bereikbaar van 08.00 tot 13.00 uur.