Politie Groningen

Kom bij de politie

Donderdag 13 mei 2010

Provincie Groningen, 13-05-2010

Getuigen gezocht: Inbraak in VVV-kantoor Baflo

BAFLO Dinsdagnacht is er een inbraak gepleegd in het VVV-kantoor aan de Stationsweg in Baflo. Daarbij werd de voordeur van het pand geforceerd teneinde binnen te komen. Het was de nog onbekende(n) om geld te doen.

De politie zou graag in contact willen komen met eventuele getuigen die de dader of daders mogelijk hebben gezien. Getuigen kunnen zich melden via 09008844 (lokaal tarief) of via Meld misdaad anoniem 0800-7000.

Onbekende vrouw te water

GRONINGEN Woensdagavond is een nog onbekende vrouw door een nog onbekende oorzaak te water geraakt bij de Hoornsedijk. Ter hoogte van de Van Ketwich Verschuurbrug werd de vrouw door een omstander in het water gesignaleerd. Door toegesnelde hulpverleners werd zij buiten bewustzijn uit het water gehaald. In zorgelijke toestand is zij naar het ziekenhuis gebracht. Zij is buiten kennis en er is nog niet met haar gesproken. Ook heeft zij geen gegevens bij zich waaruit haar identiteit blijkt. De politie is bezig met een onderzoek dat er op is gericht te achterhalen wie zij is en wat er gebeurd is.

Drugsdealer aangehouden

GRONINGEN De politie heeft woensdagavond op de Ruiterstraat in Groningen een vermoedelijk 23-jarige man (woonplaats onbekend) aangehouden voor drugshandel. Surveillerende agenten zagen hoe de verdachte in drugs handelde en spraken de man aan. Hij wilde niet meewerken en kon met moeite in de boeien worden geslagen. Daarbij werd door de politie pepperspray gebruikt. De man had 86 bolletjes met vermoedelijk cocaïne en heroïne bij zich. Tegen hem wordt proces verbaal opgemaakt.

Man aangehouden voor geweld

De MARNE De politie heeft woensdagmorgen een 44-jarige man uit De Marne in zijn woongemeente aangehouden voor huiselijk geweld. De agenten spraken met de vrouw van de man. Zij vertelde dat haar man erg gewelddadig was geweest en haar had bedreigd. De man was onderweg naar het politiebureau erg opstandig en maakte de agenten uit voor van alles en nog wat. Hij zit vast. De politie stelt een onderzoek in. De hulpverlening is in kennis gesteld.

Man aangehouden voor bedreigingen

STADSKANAAL De politie heeft woensdagavond een 43-jarige man uit Stadskanaal aangehouden voor bedreiging. De agenten spraken met de ex-vrouw van de man. Zij vertelde dat haar ex haar had bedreigd met de dood. Later sprak de politie ook met de man. Hij bedreigde in het gesprek ook de agenten. De man is in zijn woning aangehouden. De politie stelt een onderzoek in.

Alcomobilisten aangehouden

GRONINGEN De politie heeft woensdagnacht twee alcomobilsten aangehouden.

Op het Gedempte Kattendiep liep een 27-jarige man uit Rotterdam tegen de lamp. De automobilist had ruim 1,3 promille alcohol in zijn bloed.

Een 24-jarige man uit Emmen werd op het Schuitendiep door agenten gecontroleerd. De automobilist had ruim 1,4 promille alcohol in zijn bloed.

Tegen het tweetal is proces-verbaal opgemaakt.

Automobiliste komt met de schrik vrij

LEEK Een 43-jarige vrouw uit Groningen is woensdagmorgen bij een ongeval op de A7 bij Leek met de schrik vrij gekomen. De bestuursters verloor door het natte wegdek de macht over het stuur. Daarbij draaide haar voertuig om zijn as en kwam zij in het water naast de snelweg tot stilstand. De automobiliste bleef ongedeerd, zij wist zelf uit haar auto te komen.

Na een controle door het ambulancepersoneel bleek de 43-jarige ongedeerd. De politie heeft de aanrijding gerapporteerd.

Politie houdt zeven verdachten straatroof aan

Op zaterdag 10 april werd rond 00.30 uur aan de Voorhorst, in het centrum van Haren, een 20 jarige jongen beroofd en mishandeld. Hiervan werd door de politie middels een email@lert aandacht gevraagd. Onder andere door de publiciteit die dit genereerde kon de politie uiteindelijk zeven verdachten aanhouden die betrokken waren bij deze beroving. Bovendien was de straatroof vastgelegd door een beveiligingscamera, waarop te zien was dat het slachtoffer geen schijn van kans maakte. De onfortuinlijke jongeman werd, nadat hij even met de jongens had gesproken, door dezelfde groep nagezeten, gevloerd, gestompt en met een bierfles op zijn hoofd geslagen. Ook werd de inhoud van een bierblikje over hem leeg gegoten, waarna hij onder bedreiging een aantal persoonlijke eigendommen moest afstaan.

In de afgelopen weken hebben de buurtagenten en jeugdagent van Haren seriematig aanhoudingen verricht en het onderzoek gedraaid. De jongeren, zes jongens en een meisje, van 16 en 17 jaar oud zijn afkomstig uit de gemeente Haren. Een verdachte komt uit Rotterdam. Alle verdachten hebben inmiddels over hun aandeel bij het incident verklaard. De processen verbaal zullen worden gezonden naar het openbaar ministerie.