ISSO


ISSO Home > Kennisoverdracht > Instructiebijeenkomsten > Binnenmilieuprofiel Woningen

Binnenmilieuprofiel woningen

ISSO heeft samen met de stichting `Meer Met Minder' een methode ontwikkeld voor het opstellen van een Binnenmilieuprofiel voor bestaande woningen. Deze methode is beschreven in de nieuwe ISSO-publicatie 82.4 `Binnenmilieuprofiel woningen'. Voor het maken van een Binnenmilieuprofiel voor woningen moet de adviseur de instructie `Binnenmilieuprofiel woningen' met succes afgerond hebben. De instructiebijeenkomst zal naar verwachting na de zomer van start gaan.

Het Binnenmilieuprofiel geeft de opdrachtgever (eigenaar of bewoner) inzicht in de te verwachten binnenmilieu kwaliteit, als aanvulling op het Energielabel. In de methode voor het binnenmilieu profiel staan het gebouw en de installaties centraal. Bewonersafhankelijke factoren, zoals inrichting en gebruik, worden buiten beschouwing gelaten.

Met het Binnenmilieuprofiel wordt een woning met een horizontale `stoplichtscore' (groen, oranje, rood) beoordeeld op acht verschillende binnenmilieu aspecten: luchtverversing, vocht en schimmel, verbrandingsgassen, thermisch comfort winter, oververhitting zomer, installatiegeluid, geluidisolatie en daglichttoetreding. Op de achterzijde van het Binnenmilieuprofiel vind je - afhankelijk van de scores - een aantal standaardadviezen om het binnenmilieu in een woning te verbeteren.

Duur van de instructie
De instructiebijeenkomst bestaat uit een 1 dag theorie en een terugkomdag. Tijdens de terugkomdag zal de praktijkopdracht besproken worden.

Programma
o Algemeen Binnenmilieu, relatie met comfort en met gezondheid; o Algemeen Binnenmilieuprofiel, aanleiding, doel, (relatie met) opdrachtgevers, verantwoordelijkheden adviseur, benodigde materialen + apparatuur;
o Methode Binnenmilieuprofiel, systematische inspectie, stapsgewijs door het opnameformulier;
o Software (in ontwikkeling), hoe te gebruiken. o Praktijkopdracht

Voor wie?
EPA Adviseurs Woningbouw en overige belangstellenden.

Basis voor instructie
ISSO- publicatie 82.4
Tijdens de instructie zal er gebruik worden gemaakt van de beschikbare software.

Belangstelling
Indien u interesse heeft om deel te nemen aan de instructie `Binnenmilieuprofiel Bestaande Woningen' kunt u dit kenbaar maken via het belangstellingsformulier. Zodra de data en deelnameprijs bekend zijn zullen wij u hierover berichten.