Politie Gelderland-Midden

Aanhouding wegens winkeldiefstal

ARNHEM - De politie heeft op 12 mei rond 15.55 uur een 31-jarige man uit Breda aangehouden op verdenking van diefstal van een camera uit een winkel aan het Velperplein in Arnhem. De man werd door medewerkers van de winkel overgedragen aan de politie. Deze nam hem mee naar het bureau. (052022)

Dubbel gepakt
Winkeldieven in Arnhem betalen, naast een eventuele boete of andere strafmaatregel, een schadevergoeding voor de overlast die zij winkeliers bezorgen. Het Regionaal Platform Criminaliteitsheersing (RPC) Gelderland-Midden is sinds 1 juni 2009 met het project `Winkeldief dubbel gepakt' gestart.

Aanhouding wegens onzedig gedrag

ARNHEM - De politie heeft op 12 mei rond 15.05 uur een 31-jarige man uit Arnhem aangehouden. Tijdens de surveillance zagen politie-ambtenaren de man lopen op de Thomas a Kempislaan met zijn geslachtsdeel uit zijn broek. De man werd aangehouden en meegenomen naar het bureau. (051982)

Met alcohol achter het stuur: aanhouding

ARNHEM - De politie heeft op 13 mei rond 02.40 uur een 40-jarige man uit Arnhem aangehouden. De man reed op de Randweg in Arnhem en werd voor een routinecontrole aan de kant van de weg gezet. De man bleek te hebben gedronken: 1,1 promille. De man kreeg proces-verbaal. (052124)

Met alcohol achter het stuur: aanhouding

VELP - De politie heeft op 12 mei rond 22.50 uur een 32-jarige man uit Arnhem aangehouden. De man reed op de Waterstraat in Velp en negeerde tot twee keer toe het rode verkeerslicht. De man werd aan de kant van de weg gezet. Onderzoek wees uit dat man had gedronken: 0,88 promille. De man kreeg proces-verbaal. (052093)

Man gewond na verkeersongeval

ANDELST - Op 12 mei is rond 16.45 uur een man gewond geraakt bij een verkeersongeval op de Ambachtsweg in Andelst. De man (personalia momenteel niet bekend) fietste vanaf een uitrit de Ambachtsweg op en zag kennelijk een auto over het hoofd. De bestuurder van dit voertuig (een 43-jarige man uit Beuningen) kon niet meer remmen, waarna er een botsing plaatsvond. Het slachtoffer is met hoofdletsel overgebracht naar het Canisius Wilhelminaziekenhuis in Nijmegen. (052030)

Snelheidscontroles: 70 bekeuringen

ANGEREN / ELST - De politie heeft op 12 mei tussen 11.20 uur en 16.50 uur een snelheidscontrole gehouden op de Lodderhoeksestraat in Angeren. Van de 1828 gecontroleerde voertuigen reden er 22 sneller dan de toegestane 80 kilometer per uur. Hoogst gemeten snelheid: 95 kilometer per uur. (052028)

Op 12 mei werd bovendien tussen 16.05 uur en 21.09 uur gecontroleerd op de Valburgseweg in Elst. Van de 1222 gecontroleerde voertuigen reden er 48 sneller dan de toegestane 80 kilometer per uur. Hoogst gemeten snelheid: 123 kilometer. (052076)

Man gewond na verkeersongeval

EDE - Een 20-jarige man uit Ede is op 12 mei rond 08.00 uur gewond geraakt bij een verkeersongeval op de Lumièrestraat in Ede. De man reed op zijn scooter en werd aangereden door een auto die werd bestuurd door een 25-jarige man uit Ede. Deze kwam vanaf de Galvanistraat en had de scooter kennelijk niet in de gaten. Het slachtoffer is gewond overgebracht naar het Gelderse Valleiziekenhuis. (051853)

Man aangehouden voor huisvredebreuk

EDE - De politie heeft op 12 mei rond 15.00 uur een 22-jarige man uit Ede aangehouden op verdenking van huisvredebreuk. De man wilde na een kennelijk niet naar tevredenheid verlopen gesprek, het pand van een instelling aan het Raadhuisplein in Ede niet verlaten. De politie werd erbij geroepen; na enkele vorderingen werd de man aangehouden. (051983)

Politie start onderzoek naar zware mishandeling

LUNTEREN - De politie is een onderzoek gestart naar een zware mishandeling op 12 mei rond 22.55 uur op de Dorpsstraat in Lunteren. Daarbij moest één persoon met -naar verluid- een gebroken nek worden overgebracht naar het Gelderse Valleiziekenhuis in Ede.

Het slachtoffer, een 17-jarige jongen uit Ede, zat achter op een bromfiets die werd bestuurd door zijn 16-jarige broer. Zij reden op de Dorpsstraat en werden van de bromfiets geslingerd omdat er een stalen kabel over de weg gespannen was. Door de val is de 17-jarige jongen zodanig terecht gekomen dat hij met een -naar verluid- gebroken nek moest worden overgebracht naar het ziekenhuis. Het 16-jarige slachtoffer werd ook meegenomen naar het ziekenhuis, maar kon na controle weer naar huis.

Getuigen gezocht
De politie neemt dit voorval hoog op en is een onderzoek gestart naar dit incident. Zij gaat er vanuit dat iemand de stalen kabel moedwillig over de weg heeft gespannen en daardoor heeft gezorgd voor een levensgevaarlijke situatie. De politie roept iedereen op die iets kan vertellen over deze zware mishandeling zich te melden op telefoonnummer 0900-8844. Als men anoniem wil blijven kan men bellen met Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000 (052114)

Aanhouding
Een 27-jarige man uit Lunteren werd overigens aangehouden omdat hij weigerde te voldoen aan een vordering van de politie. De man was eerder door de politie-afzetting gelopen en werd gevorderd achter het gespannen politielint te blijven. Daar voldeed hij aan, maar hij begon daarna amok te maken. Daarop werd hij gevorderd zich te verwijderen. Dat weigerde hij waarop hij werd aangehouden. (052115)