Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van donderdag 13 mei

Alkmaar, 13-05-2010 o 13.00 uur

Parkeren? Buit eruit!

(homepagebericht)
Regio, donderdag 13 mei
In Nederland steeg het aantal inbraken in autos in 2009. Oorzaak: nog te veel automobilisten laten interessante spullen in hun auto achter, van Cds, zonnebrillen tot navigatieapparatuur en laptops. Met zulk lokaas wordt iedere auto-inbreker bijna uitgenodigd zijn slag te slaan. Bijkomend probleem is dat er bij auto-inbraken vaak schade aan de autos ontstaat die vele malen groter is dan de waarde van de buit.

Om auto-inbraak te voorkomen en dieven te pakken houdt de politie extra toezicht en wordt er onderzoek gedaan naar inbrekers. Het is daarom belangrijk dat u aangifte doet als u slachtoffer bent geworden van diefstal. De politie is bereikbaar op tel.nr. 0900-8844 (lokaal tarief). Hier kunt u ook terecht voor een afspraak. Mocht u er getuige van zijn dat inbrekers hun slag slaan? Aarzel dan niet en bel meteen het alarmnummer 112.

De grootste bijdrage aan het beperken van autoinbraken kunt u zelf leveren, door GEEN spullen in uw auto achter te laten. Dat geldt ook voor het dashboardkastje. Als zichtbaar bewijs daarvan kunt u het dashboardkastje open laten bij het verlaten van de auto. Hier volgen ook nog andere tips om auto-inbraak te voorkomen:


- sluit uw auto goed af


- laat geen waardevolle spullen achter in de auto. Vergeet niet uw mobiele telefoon,

losse navigatie apparatuur, autoradio, Cds, zonnebril, jas en tas uit de auto te halen


- veeg een afdruk van de zuignap van de navigatie apparatuur goed weg


- dieven zoeken ook onder uw stoelen en in de vakken in de deuren: berg daar niets op


- laat bij een stationcar de afdekhoes van de achterbak open, zodat te zien is dat er geen

goederen in de achterbak liggen


- parkeer uw auto als het even kan in het zicht en liefst in het licht


- Onthoud: Niets erin, niets eruit

Woont u in de omgeving van de politiebureaus in Hoorn, Grootebroek of Wognum dan kunt u een gratis houder afhalen voor de bonnetjes uit een parkeerautomaat. Deze kan met een zuignap op de voorruit worden bevestigd. Op de bonhouder staat de slagzin Parkeren? Buit eruit!. En als iedereen zich daaraan houdt, beperkt het de kans op schade door auto-inbraak.

Bromfietser raakt rijbewijs kwijt

Bergen, donderdag 13 mei

Op donderdagmorgen omstreeks 03.00 uur raakte een 18-jarige jongen uit Egmond aan den Hoef zijn rijbewijs kwijt. De jongen reed op een bromfiets over de Oude Bergerweg in Bergen. Hij viel op omdat hij op zijn bromfiets twee passagiers vervoerde en daardoor heftig slingerde. Bij controle bleek de jongen 520 ug/l alcohol in zijn adem te hebben. Dat is bijna zes maal het maximum van 90 ug/l dat geldt voor een beginnend bestuurder. De verdachte kreeg een proces-verbaal en moest zijn rijbewijs inleveren.

Dronken automobilist

Castricum, donderdag 13 mei

Op donderdagmorgen omstreeks 01.00 uur werd op de Zeeweg in Castricum een 42-jarige man uit Castricum in een personenauto gecontroleerd. De man bleek 620 ug/l alcohol in zijn adem te hebben. Dat is bijna drie maal het voor hem geldende maximum van 220 ug/l. Hij kreeg een proces-verbaal en moest zijn rijbewijs inleveren.

Avenhorn, donderdag 13 mei

Op donderdagmorgen omstreeks 01.00 uur zag de politie dat een personenauto over de Jaagweg in Avenhorn reed. De bestuurder had de hele breedte van de weg nodig en schoot van links naar rechts. De bestuurder, een 20-jarige man uit Hoorn, bleek alcohol te hebben gebruikt. Hij blies 515 ug/l. Omdat het een beginnend bestuurder betrof blies hij bijna zes maal het voor hem geldende maximum van 90 ug/l. Hij kreeg een proces-verbaal en moest zijn rijbewijs inleveren.

Inbraak school

Opmeer, woensdag 12 mei

Op woensdagavond werd omstreeks 23.00 uur ingebroken in een schoolgebouw aan de Meibloem in Opmeer. De daders vernielde daarbij twee ruiten. De inbrekers zijn vermoedelijk wel in het pand geweest. Doordat er momenteel schoolvakantie is, kon nog niet worden gezegd of er iets was gestolen.

Vernielster aangehouden

Medemblik, donderdag 13 mei

Op donderdagmorgen omstreeks 03.35 uur hield de politie een 16-jarig meisje uit Medemblik aan wegens vernieling van een auto op de Oostersteeg in haar woonplaats. Een politieman in burger, die buiten diensttijd op de Oostersteeg liep, zag dat het meisje een antenne van een auto afbrak. Hij hield het meisje aan en waarschuwde zijn collegas die de verdachte voor verhoor overbracht naar het politiebureau. De eigenaar van de auto wordt door de politie in kennis gesteld zodat de schade kan worden verhaald. Tegen het meisje wordt proces-verbaal opgemaakt.

Vernieler in de boeien

Hoogkarspel, donderdag 13 mei

Op donderdagmorgen meldde een getuige dat hij had gezien dat een groepje jongeren langs de Nieuweweg liep en dat er verschillende autos werden vernield. De getuige kon ook aangeven naar welke woning de verdachte was gegaan. Hier trof de politie een grote groep mensen aan, waaronder de 18-jarige verdachte. Toen de politie de jongen aan wilde houden en mee wilde nemen naar het politiebureau, begon de groep zich ermee te bemoeien. Uiteindelijk wist de politie de verdachte, die zich heftig verzette en beledigingen uitte, in de politieauto te werken en af te voeren. In totaal werden drie autos aangetroffen waar de spiegels van vernield waren. Eventuele slachtoffers worden verzocht aangifte te doen. Een afspraak hiervoor kan worden gemaakt via tel.nr. 0900-8844 (lokaal tarief).

Vernieling autos: politie zoekt getuigen

Hoorn, donderdag 13 mei

Op donderdagmorgen omstreeks 01.25 uur zag een getuige twee jongen op een bromscooter rijden op het Achter de Vest in Hoorn. In het voorbijgaan trapten de jongens spiegels van autos. Door de politie werd een onderzoek in de omgeving ingesteld. De verdachten werden echter niet meer aangetroffen. In de straat waren meerdere spiegels vernield.

De politie verzoek getuigen en slachtoffers zich te melden. De politie in Hoorn is bereikbaar op tel.nr. 0900-8844 (lokaal tarief).

Dronken in de goot

Enkhuizen, woensdag 12 mei

Op woensdagavond omstreeks 19.15 uur kreeg de politie melding dat een dronken man in de goot zou liggen op de Torenstraat in Enkhuizen. Ter plaatse werd de man (66 jaar oud en wonende in Enkhuizen) snel gevonden omdat hij een blikje bier tegen de politieauto aangooide. De man bleek ernstig onder invloed van alcohol te verkeren. Hij kon niet meer zelfstandig op zijn benen staan. De man werd meegenomen naar het politiebureau en hier ter ontnuchtering ingesloten. Als hij weer aanspreekbaar is, krijgt hij een bekeuring wegens vernieling en openbare dronkenschap.

Verkeerscontrole

Hoorn, woensdag 12 mei

Op woensdagmorgen werd een bromfietscontrole gehouden op de Berkhouterweg in Hoorn. Tijdens de anderhalf uur durende controle werden vijftig bromfietsen gecontroleerd. Door regenval kon de rollenbank echter niet worden gebruikt, doordat de wielen van de bromfietsen doorslipten. Wel werden elf bekeuringen uitgeschreven voor diverse andere verkeersovertredingen.

s Middags werd gecontroleerd op de Oostergouw in Hoorn. Tijdens de twee uur durende controle werden negentien bekeuringen uitgeschreven voor het rijden zonder autogordel, voor het niet hebben van een geldig rijbewijs en verschillende rijtechnische gebreken.