Ingezonden persbericht


Persbericht

EINDHOVEN, 10 mei 2010

Derbyspecialisten naar Concours Hippique Eindhoven

Maar liefst tien voormalige springderby winnaars komen naar het Internationaal Concours Hippique Eindhoven (CHE) dat aanstaande donderdag (13 mei) begint. De enige echte Derby van Nederland, met natuurlijk hindernissen zoals de onlangs verhoogde Derbywal, trekt een keur aan Nederlandse en buitenlandse ruiters. Voormalige Nederlandse Derbywinnaars als Henk van de Pol, Wout Jan van der Schans, Leopold en Mathijs van Asten, Eric en zoon Maikel van der Vleuten en Jur Vrieling verschijnen vanaf donderdag aan de start om zich te kwalificeren voor de zware wedstrijd op zondag. De concurrentie uit het buitenland mag er ook zijn: William Funnell uit Engeland, die de Derby al twee keer won, en zijn landgenoot Geoff Billington (winnaar 2009) komen ook naar Eindhoven. Dan is er ook nog die vrolijke Braziliaan, Carlos Mota Ribas, die elke keer voor een verrassing kan zorgen.

De Nederlandse ploeg in Eindhoven is sterk. Constante leden van het nationale team als Angelique Hoorn, Gert-Jan Bruggink en Willem Greve verschijnen aan de start aan de Karpendonkse Plas. De nummers 2 en 3 van het NK in Mierlo, Eric van der Vleuten en Jochen Munsterhuis, zijn er ook bij. Uit Engeland komt Robert Whitaker, terwijl de Belgische federatie ondermeer Marc van Dijk stuurt. Samantha McIntosh uit Nieuw-Zeeland en Abdel Saïd uit Egypte hebben al eerder laten zien hoog in het klassement te kunnen rijden.

De Griekse amazone en Onassis-erfgename Athina zal eveneens in Eindhoven starten. Zij rijdt het paard Tomboy waar eerder Eric van der Vleuten prijzen mee behaalde. Het paard werd onlangs verkocht aan Onassis naar het schijnt voor een bedrag rond 4 miljoen euro.

Het paardensportevenement in Eindhoven vindt plaats bij de Karpendonkse Plas van 13 tot en met 16 mei en biedt naast de springwedstrijden ook dressuur op nationaal niveau (vrijdag en zaterdag) en vele andere activiteiten als de Koetsentocht , Ladies Day en de Jack Russelldag (13 mei). Op zondag staat de dressuurpiste in het teken van kinderen met de zogenaamde bixiewedstrijden en de Penny Manege Battle. De toegang is gratis. Meer informatie is te vinden op www.ch-eindhoven.nl

Winnaars Derby vanaf 1995:
1995 William Funnell Commex GBR 1996 Henk van der Pol Faust Z NED 1997 Wout Jan van der Schans Mon Ami NED 1998 Wout Jan van der Schans Mon Ami NED 1999 Carlos Mota Ribas Van Gansewinkel Mumu BRA 2000 Kristof Cleeren Brustor J'Aime La Vie BEL 2001 Leopold van Asten VDL Groep Spirit NED 2002 Eric van der Vleuten Audi's Goldenbridge NED 2003 Trevor Coyle Fleur IRL 2004 Jur Vrieling Greve Molke NED 2005 Henk van de Pol O. Cor d'Emilion NED 2006 Mathijs van Asten VDL Groep Odalinda NED 2007 Maikel van der Vleuten Audi's Dargita Z NED 2008 William Funnell Cortaflex Mondriaan GBR 2009 Geoff Billington Rosinus GBR


Noot voor redacties

()
Einde bericht.