Stadsschouwburg Amsterdam licht De Staat van Nederland toe


AMSTERDAM, 20100503 -- Op 17 mei bieden de Stadsschouwburg Amsterdam en het Expertisecentrum Journalistiek met het programma De Staat van Nederland, hoe zit het écht? tegenwicht aan de verkiezingsretoriek. Gerenommeerde wetenschappers en experts presenteren aan de hand van feitenmateriaal hoe het er echt voorstaat in Nederland. Ze prikken mythes door en zetten vergeten onderwerpen op de agenda.

In aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen is er volgens de Stadsschouwburg Amsterdam en het Expertisecentrum Journalistiek behoefte aan feitelijke informatie. In een serie gesprekken worden actuele thema's als klimaat, mobiliteit, hypotheekrenteaftrek, gezondheidszorg en immigratie geanalyseerd aan de hand van nuchtere cijfers en wetenschappelijke feiten. Het publiek krijgt te horen hoe het echt zit en niet wat de politiek ervan maakt en kan zich zo een eigen mening vormen.

Aan het programma werken o.a. mee: prof dr ir Hugo Priemus (hoogleraar Systeeminnovatie Ruimtelijke Ontwikkeling, TU Delft), prof dr Jean Tillie (hoogleraar Electorale Politiek, UvA), prof dr Peter Boelhouwer (hoogleraar Huisvestingssystemen, TU Delft) en
prof dr Hugo Keuzekamp (hoogleraar Verzekeringskunde, UvA). De presentatie is in handen van RTL nieuwslezeres Suzanne Bosman.

Stadsschouwburg Amsterdam & het Expertisecentrum Journalistiek organiseren deze avond als bijdrage aan een genuanceerder politiek debat.

Maandag 17 mei, 20.00 uur: De Staat van Nederland, hoe zit het écht?
Stadsschouwburg Amsterdam
Kaarten a ¤ 12,50 zijn verkrijgbaar via 020-624 23 11 of via www.ssba.nl

Stadsschouwburg Amsterdam





Ingezonden persbericht