Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Happy summer at Hoek van Holland - 13 mei opening strandseizoen

Hoek van Holland, 26-04-2010 - Hoek van Holland is dit jaar 'the beach to be'. Het Hoekse strand heeft de afgelopen jaren een flinke metamorfose ondergaan en is niet voor niets door burgemeester Ahmed Aboutaleb omgedoopt tot 'Rotterdam World Beach'. Op donderdag 13 mei (Hemelvaartsdag) opent Hoek van Holland haar strandseizoen met feestelijke optredens. Dit is de aftrap voor een bruisende lente en zomer met vele sport-, muziek- en cultuurevenementen, waarvan sommige een primeur zijn.

Het Hoekse strand: rust voor dagjesmensen, maar ook perfect voor een zwoele feestavond Er heeft een frisse wind door Hoek van Holland gewaaid. Door flinke investeringen in de Hoekse badplaats is het goed toeven op dit wereldstrand. Het is een mooi, schoon en breed strand met alle voorzieningen die je nodig hebt voor een relaxed stranddagje. Zo zijn er veel strandpaviljoens, waarvan er altijd wel één bij je past qua sfeer en publiek. Of je nu op het strand wil liggen met een goed boek, een fanatieke watersporter bent, graag een terrasje pakt bij een van de leuke strandtenten, of een leuk evenement wilt bezoeken, Hoek van Holland is aantrekkelijk voor een brede doelgroep. Wist je trouwens dat er door de unieke ligging aan de waterweg per jaar 30.000 schepen voorbij varen?

Volle evenementenkalender in 2010
In Hoek van Holland staan dit jaar veel evenementen en festiviteiten op stapel. Sportliefhebbers kunnen hun hart ophalen bij het NK Triple S (snow-skate-surf), diverse zeilwedstrijden en een groot wakeboard event. Op het gebied van cultuur en muziek is er ook veel te doen, zoals een nieuw gratis strandfestival met bekende artiesten op verschillende podia. Er staat een Latin Beach event op het programma met een latino mix van muziek, eten, drank, entertainment, maar vooral salsa, merengue, zouk en samba! In de openluchtbioscoop worden films vertoond op het strand met brandende fakkels en het geluid van de branding op de achtergrond. Nieuw zijn de voorleesavonden, waarbij bekende auteurs bij het kampvuur voorlezen uit eigen werk. Tenslotte is er nog een primeur: het Hoeks Openlucht Festival. Dit is een evenement à la de Parade en Oerol met allerlei theater- en cabaretvoorstellingen.

De stranden: voor ieder wat wils
Het Strand Zeekant is een heerlijke plek voor dagjesmensen met kinderen, die lekker willen genieten van rust, ruimte en zee. Ook mensen zonder kinderen die voor een relaxte stranddag komen, zullen zich hier thuis voelen. Als je van feestjes en muziek houdt of uit wilt gaan is dit strand ook the place to be. Het is daarnaast ook een leuke trouwlocatie en bedrijven kunnen goed terecht voor een evenement voor hun relaties of personeel. Watersporters tenslotte kunnen lekker hun gang gaan aan het strand bij de Rechtestraat. Hier worden veel watersportevenementen georganiseerd, zoals zeilraces, surffridays, beach volleybalwedstrijden en wakeboard competities.

Hoek van Holland is meer dan strand
Hoek van Holland is vooral bekend om haar mooie strand, maar in het centrum is deze zomer ook genoeg te doen. Zo zijn er regelmatig gezellige snuffelmarkten, culturele activiteiten voor jong en oud en muziekevenementen in het Hoekse centrum. In het mooie recreatiegebied in & rondom Hoek van Holland kunnen liefhebbers lekker fietsen, wandelen en picknicken. Bovendien kun je in het dorp nog even lekker shoppen als je daar zin in hebt. Kortom, Hoek van Holland is deze zomer the place to be!


---