Ingezonden persbericht


PERSBERICHT 29 april 2010

HEMELVAARTSDAG PLATEELKEURDAG

museumgoudA gratis geopend!


Traditiegetrouw is er op Hemelvaartsdag, 13 mei 2010, weer een plateelkeurdag in de tuin van museumgoudA, Achter de Kerk 14. Deze dag, waarbij gratis maximaal drie stuks plateel door deskundigen worden beoordeeld en ook van een globale taxatie worden voorzien, vindt plaats tegelijkertijd met de eerste dag van de traditionele Goudse Keramiek Dagen 2010. Dit jaar staan deze Keramiek Dagen in het teken van het Gouds Plateel en wordt er in de Waag een expositie gehouden van 11 particuliere verzamelaars.

Ook in Het Catharina Gasthuis kunt u een kijkje nemen bij onder andere de verzameling Gouds Plateel. Tevens is de tentoonstelling Peinture Ceramique, waar 17 hedendaagse beeldende kunstenaars zoals Marjolijn van den Assem, Gijs Assmann en Gabriëlle van de Laak werk voor hebben gemaakt, te zien. U kunt bovendien gedurende deze Hemelvaartsdag gratis naar binnen in het Gouds museum.

De plateelkeurdag is eveneens gratis, van 11.00 - 15.00 uur.

De deskundigen van deze dag zijn:


* Barbara Walraven - gespecialiseerd in Plateelbakkerij Ivora
* Dick Bode - onderzoeker en verzamelaar van de NV Plateelbakkerij Zuid Holland
* Nico van Eijk - kunsthandelaar van de gelijknamige zaak in Reeuwijk
* Hans Vogels - conservator 19/20e eeuw museumgoudA

Daarnaast zal ook het restauratie-atelier 'de Koppele' van Hanne Friederichs aanwezig zijn die stukken plateel prachtig kunnen restaureren. Op de plateelkeurdag kan Hanne Friederichs inzicht geven in de kosten en eventueel een te restaureren stuk innemen.



Ingezonden persbericht