Robinsons Art Gallery - Zhuang Hong Yi - Spring Blossoms - 13 mei 2010

09/05/2010 16:51

Art Consulting bvba

Robinsons Art Gallery heeft het genoegen u uit te nodigen voor de opening van de tentoonstelling Spring Blossoms.

In aanwezigheid van de Chinese kunstenaar Zhuang Hong Yi wordt uw komst ten zeerste op prijs gesteld op donderdag 13 mei 2010 van 14 tot 18 uur.

Deze zeer uitgelezen tentoonstelling loopt nog tot 24 mei 2010.

Alle dagen open van 11 tot 18 uur, dinsdag en woensdag gesloten.

www.robinsons-artgallery.com

Zeedijk 757A - Knokke Zoute

050/60 18 36 - info@robinsons-artgallery.com

Zhuang Hong Yi (1962) verbindt twee werelden. Allereerst en onontkoombaar zijn eigen cultuur, die van Sichuan in China en gebaseerd op zijn artistieke opleiding aan het Sichuan College of Fine Arts in Chingqin.

Het verbinden van tegenstellingen vormt een rode draad in het oeuvre. Zhuang lijkt contrasten te verzamelen om ze vervolgens binnen zijn werken te versmelten. Als een soort gematerialiseerde yin en yang levert die versmelting een nieuw en harmonieus beeld op.

Bloemen zijn de meest gebruikte vormelementen die met collagetechnieken samengebald worden in de werken. De veelkleurige bloemen zijn gemaakt van rijstpapier, worden beschilderd, worden bewerkt en worden samengevoegd in zijn schilderijen die daardoor een driedimensionele sculpturale werking krijgen. Na eventuele toevoeging van extra kleuren, aanbrengen van vernis, rangschikking en fixatie in het vlak wordt de oppervlakte voorzien van een laag hars, waarin soms nog een subtiel laagje andere materiaalfragmenten wordt toegevoegd.

Zhuang Hong Yi's trefzekere kunstenaarshand weet het contrast te overbruggen en dusdanig een overtuigend, boeiend en estethisch kunstwerk te creëren.

Voor eventuele hyperlinks en bijlagen: Zie het origineel