Politie Gelderland-Midden

West-Veluwe Vallei

---

Politie start onderzoek naar zware mishandeling
Publicatiedatum: 13-5-2010 9:05:39

LUNTEREN - De politie is een onderzoek gestart naar een zware mishandeling op 12 mei rond 22.55 uur op de Dorpsstraat in Lunteren. Daarbij moest één persoon met -naar verluid- een gebroken nek worden overgebracht naar het Gelderse Valleiziekenhuis in Ede.

Het slachtoffer, een 17-jarige jongen uit Ede, zat achter op een bromfiets die werd bestuurd door zijn 16-jarige broer. Zij reden op de Dorpsstraat en werden van de bromfiets geslingerd omdat er een stalen kabel over de weg gespannen was. Door de val is de 17-jarige jongen zodanig terecht gekomen dat hij met een -naar verluid- gebroken nek moest worden overgebracht naar het ziekenhuis. Het 16-jarige slachtoffer werd ook meegenomen naar het ziekenhuis, maar kon na controle weer naar huis.

Getuigen gezocht
De politie neemt dit voorval hoog op en is een onderzoek gestart naar dit incident. Zij gaat er vanuit dat iemand de stalen kabel moedwillig over de weg heeft gespannen en daardoor heeft gezorgd voor een levensgevaarlijke situatie. De politie roept iedereen op die iets kan vertellen over deze zware mishandeling zich te melden op telefoonnummer 0900-8844. Als men anoniem wil blijven kan men bellen met Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000 (052114)

Aanhouding
Een 27-jarige man uit Lunteren werd overigens aangehouden omdat hij weigerde te voldoen aan een vordering van de politie. De man was eerder door de politie-afzetting gelopen en werd gevorderd achter het gespannen politielint te blijven. Daar voldeed hij aan, maar hij begon daarna amok te maken. Daarop werd hij gevorderd zich te verwijderen. Dat weigerde hij waarop hij werd aangehouden. (052115)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053