Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout

Oosterhout, 13-05-2010

Gezochte man dood aangetroffen

OOSTERHOUT: De politie heeft woensdagavond 12 mei 2010 in een bosgebied in de gemeente Oosterhout (Vrachelse Heide) het levenloze lichaam aangetroffen van een 56jarige man uit Terheijden. Forensisch technisch onderzoek heeft inmiddels aangetoond dat de man zichzelf om het leven heeft gebracht.

De politie was op zoek naar deze man in verband met mogelijke
betrokkenheid bij het geweldsincident op dinsdagavond 11 mei 2010 in Terheijden. Een 46-jarige vrouw uit Terheijden kwam daarbij om het leven. Zij werd rond 18.00 uur zwaar gewond aangetroffen in een woning aan de Raadhuisstraat in Terheijden. Zij had zwaar hoofdletsel en overleed in de loop van de avond in het ziekenhuis aan haar
verwondingen.

De politie had reden om aan te nemen dat het ging om een misdrijf in de relationele sfeer. De aangetroffen overleden man was de echtgenoot van de overleden vrouw. Nader technisch en tactisch onderzoek zal de komende dagen moeten uitwijzen of hij mogelijk betrokken is geweest bij het geweldsincident in Terheijden.

Het onderzoeksteam is op de hoogte van de diverse geruchten en veronderstellingen die in de media circuleren. Politie en Openbaar Ministerie houden zich echter aan feiten die onderzocht, gecheckt en op juistheid geverifieerd zijn.

Jeugdige woninginbreker op heterdaad gepakt

WAALWIJK: Agenten betrapten woensdagavond 12 mei 2010 op heterdaad een jeugdige woninginbreker. De politie kreeg omstreeks 23.14 uur de melding dat er vermoedelijk werd ingebroken in een woning aan de Wilhelmina Druckerstraat. Bij aankomst zagen de agenten een man in de tuin die probeerde te ontkomen en zich verstopte achter het tuinstel. Deze 17-jarige jongen uit Tilburg werd meteen ingerekend. De achterdeur van het huis was opengebroken en in de woning vond de politie een breekijzer en schroevendraaiers. Volgens omwonenden was er sprake van meerdere daders. Zij zagen kennelijk kans om te ontkomen. De opgepakte verdachte is in verzekering gesteld en wilde direct zijn advocaat spreken. De ouders van de minderjarige zijn door de politie in kennis gesteld over zijn arrestatie.

Bij nadere inspectie van het bewuste huis werd op de zolder een in werking zijnde hennepkwekerij aangetroffen. Er stonden 25
hennepplanten. In overleg met de Officier van Justitie heeft de politie de plantage ontmanteld. arbij zijn het kweekmateriaal en de planten in beslag genomen zijn. De planten zijn voor de bewijsvoering bemonsterd. Vervolgens zijn deze goederen vernietigd. De bewoner (27) komt op korte termijn aangifte doen van inbraak in zijn woning en om verhoord te worden over de wietplantage

Inbraak in apotheek

ALMKERK: In de nacht van woensdag 12 mei op donderdag 13 mei 2010 werd er ingebroken in de apotheek aan de Voorstraat in Almkerk. Het inbraakalarm trad om 04.30 uur in werking toen er een ruit vernield werd. Voor zover bekend zijn er geen geneesmiddelen gestolen. Er zou alleen een geldbedrag zijn buitgemaakt. De eigenaar heeft inmiddels aangifte gedaan en de technische recherche heeft achtergebleven dadersporen veilig gesteld.

Zes illegale werknemers opgepakt bij bedrijfscontrole

OOSTERHOUT: De arbeidsinspectie en de vreemdelingenpolitie stelden woensdag 12 mei 2010 een onderzoek in bij een bedrijf aan de Rederijweg in Oosterhout. Er waren aanwijzingen dat op dit adres illegale werknemers aanwezig zouden zijn.

Een groep van circa twintig werknemers werd in de kantine
bijeengebracht personen, waarna op grond van o.a. de
Vreemdelingenwetgeving, een identiteit- en verblijfsstatuscontrole plaatsvond. Het overgrote deel van de werknemers bleek rechtmatig in Nederland te verblijven en rechtmatig hun werkzaamheden uit te voren Voor zes van hen gold dit echter niet. Een werknemer van Bulgaarse afkomst verrichte zijn werkzaamheden via het uitzendbureau, terwijl hij alleen een pas had om werkzaamheden te verrichten als zelfstandige ondernemer (ZZP-er). De arbeidsinspectie stelt hiervoor een vervolg onderzoek in. De overigen zijn ingesloten vanwege hun onrechtmatigheid aanwezigheid in Nederland.

Auteur: Jeroen Steenmeijer

Laatst gewijzigd 13-05-2010 16:32 | © Regio Midden en West Brabant |