Ingezonden persbericht


Persbericht
Amsterdam, 13 mei 2010
ARTHUR ZUIJDERWIJK WAARNEMEND
ALGEMEEN DIRECTEUR EYEWORKS SPORT

Will Moerer gaat naar Sport1

Eyeworks heeft Arthur Zuijderwijck (35) aangesteld als Waarnemend Algemeen Directeur Sport. Zuijderwijk die sinds 2003 bij Eyeworks Sport (voorheen WK Producties) werkzaam is bekleedde de functie van Adjunct Algemeen Directeur. De aanstelling volgt na de aankondiging dat Will Moerer directeur wordt bij betaalzender Sport1. Eyeworks Sport is de grootste onafhankelijke sportproducent van Nederland en produceert voor klanten als RTL Nederland, SBS Broadcasting, Sport1 en Eredivisie Live. Belangrijke producties zijn onder andere Voetbal International op maandag en vrijdag, alle wedstrijden en programma's van de Jupiler League, de Europa League, Seat Mooiste doelpunten, de kwalificatiewedstrijden en oefenwedstrijden van het Nederlands Elftal, Harry van Oranje, PSV tv, Euro Hockey League, Wimbledon, Eredivisie IJshockey, Sport 1 United, NBA live en alle voetbalprogramma's voor Sport 1. Ook de komende sportzomer belooft weer mooi te worden met eerst de hele voorbereiding en alle oefenwedstrijden van het Nederlands Elftal voor SBS, in juni het mooiste tennistoernooi van het jaar Wimbledon en tijdens het WK Voetbal een dagelijks programma op Sport1 en twee maal per dag live VI Oranje vanuit het Krhaus in Scheveningen voor RTL.

Het managementteam van Eyeworks Sport bestaat naast Arthur Zuijderwijk uit Rob Labree (Hoofd Redactie) en Constantijn van Duren (Hoofd Productie). Over Eyeworks
Eyeworks is een creatieve en onafhankelijke televisie- en filmproducent die content ontwikkelt, produceert en distribueert in diverse genres zoals entertainment, drama & film en sport. Eyeworks werd in 2001 opgericht door Reinout Oerlemans en heeft thans toonaangevende productievestigingen in vijftien landen op vier verschillende continenten: Nederland, België, Duitsland, Zweden, Denemarken, het Verenigd Koninkrijk, Spanje, Portugal, Italië, Argentinië, Chili, Brazilië, Nieuw Zeeland, Australië en de Verenigde Staten. Televisieprogramma's en formats van Eyeworks worden in meer dan vijftig landen over de hele wereld uitgezonden. Eyeworks Sport produceert sportprogramma's voor de commerciële zenders in Nederland, waaronder belangrijke voetbalcompetities en wedstrijden van het Nederlands elftal. Eyeworks heeft drama⤐, film⤐ en documentairetitels in haar portfolio waaronder de Oscarwinnende speelfilm Antonia, De Zaak Alzheimer. Recent uitgebrachte films zijn Windkracht 10, De Brief voor de Koning, Komt een Vrouw bij de Dokter, Dossier K en De Gelukkige Huisvrouw. De politieserie Flikken van Eyeworks is een van de best bekeken dramaseries (meer dan 100 afleveringen) in België en Nederland. Advance is het Eyeworks crossmedia bedrijf dat zich richt op de ontwikkeling en exploitatie van interactieve platforms. Eyeworks Distribution richt zich op het wereldwijd licenseren van formats en readymade programma's van alle productiehuizen van Eyeworks en van derden. Internationaal succesvolle formats zijn onder andere: Test The Nation, Ticket to the Tribes, Who wants to marry my son, CQC, Half Ton Mum, OctoMom, Beat the Blondes, OCD, The Italian Dream, Celebrity Cattle Race, I Know What You Did Last Friday and Obese.




Ingezonden persbericht