Culinair Concours met een hoofdrol voor Chefs van over de hele wereld 13/05/2010 19:43

PR Newswire

NASHVILLE, Tennessee, May 13, 2010 /PRNewswire/ --
Terwijl culinaire wedstrijden tot de populairste evenementen behoren in Amerika, organiseert een van de belangrijkste aanbieders van woningen voor gepensioneerden een kookwedstrijd met vele deelnemers uit hun culinaire talenten voor de bekroning van de Ultimate Chef America.

De wedstrijd wordt georganiseerd door Brookdale Senior Living en zijn Culinary Arts Institute, een professioneel ontwikkelingsprogramma voor hun chef-koks; hoewel, een nader kijkje op Ultimate Chef America onthult het verbazingwekkende culinaire talent afkomstig uit de hele wereld.

De om de titel strijdende chefs zijn zorgvuldig geselecteerd uit gemeenschappen in de Verenigde Staten en waarvan velen oorspronkelijk afkomstig zijn uit landen als Brazilië en Thailand, Zweden en Tanzania. In zijn totaal is het Brookdale culinaire talent afkomstig uit meer dan veertig landen in Noord-Amerika, Zuid-Amerika, Europa, Afrika en Azië.

Voor oudere mensen is eten veel meer dan alleen maar een bron van voeding; het genieten van gezonde en smaakvolle maaltijden maakt deel uit van een optimale levensstijl. Het bereiken daarvan is een constante uitdaging, dat is de reden waarom deze wedstrijd en de uiteenlopende culturen van de chef-koks zo is belangrijk zijn.

"Omdat onze koks afkomstig uit de hele wereld hun culinaire creaties meebrengen, vormen deze culinaire creaties een intrigerende samensmelting van stijlen, smaken en texturen," verklaarde Joska Hajdu, Brookdale's Senior Vice President van Dining Services. Koks van Brookdale bereiden meer dan 130.000 maaltijden per dag.

"Koken voor mensen op leeftijd is een unieke uitdaging, omdat de functie van de smaakpapillen met de leeftijd afneemt," zei Hajdu. "Het probleem bij het voldoen aan het gevoel van smaak wordt nog versterkt door de wens om het gebruik van vet, zout en suiker te reduceren, vanwege de effecten van die ingrediënten op veel voorkomende ziektes zoals diabetes, hoge bloeddruk en hart-en vaatziekten."

Tot de Ultimate Chef America tour behoren ook gastronomische proeverijen en seminars over wijnen en kruiden. Er wordt ook een seminar gepresenteerd onder de naam "voedsel voor de ziel" door de beroemde geriater, Dr. Kevin O'Neil, dat is gericht op de natuurlijke genezende krachten van voedsel.

Bovendien hebben Brookdale-bewoners op voedsel geïnspireerde kunst gecreëerd voor de tijdens het evenement te houden stille veiling en waarvan de opbrengst ten goede komt aan de Stichting Memory Leeza Gibbons (Leeza Gibbons Memory Foundation), waarmee Brookdale wordt geholpen in zijn voortdurende strijd tegen de ziekte van Alzheimer.

"Ultimate Chef America staat voor een opwinden initiatief, dat de opwinding van een wedstrijd combineert met het proeven van heerlijk eten, de mogelijkheid om te leren en een gelegenheid voor het ondersteunen van een goed doel," aldus Hajdu. Voor meer informatie over Ultimate Chef America, kunt u http://www.ultimatechefamerica.com bezoeken.

Contact: Holly Botsford, +1-414-918-5314, hbotsford@brookdaleliving.com

Holly Botsford, +1-414-918-5314, hbotsford@brookdaleliving.com






-