Global Power Rangers Franchise terug naar oorspronkelijke ontwikkelaar nu Saban aankoop van Disney aankondigt

Onlangs opgericht Saban gaat eigendomsrechten beheren en licentiëren

BANDAI NAMCO Group genoemd als Master Toy & Video Game Licensee

NB: Een bijbehorende aankondiging werd gedaan betreffende distributiepartner Nickelodeon. Het persbericht is hier te lezen: http://www.bhimpact.com/content/view/1048/233/

LOS ANGELES (VS)--(BUSINESS WIRE)-- 20100513 --

Saban Capital Group, Inc., heeft vandaag, in samenwerking met Toei Company Ltd., de oorspronkelijke Japanse maker van het televisieprogramma Power Rangers , aangekondigd dat het Power Rangers heeft gekocht van The Walt Disney Company. De aankoop betekent de terugkeer van de wereldwijde franchise naar zijn oorspronkelijke ontwikkelaar, Haim Saban, die de eerste Power Rangers serie in 1993 introduceerde. De koop omvat wereldwijde rechten op het merk en meer dan 700 afleveringen over een periode van 17 jaar.

Power Rangers vertegenwoordigt de eerste eigendomsrechten voor Saban Brands, het onlangs opgerichte dochterbedrijf van Saban Capital Group, Inc., dat werd opgericht om entertainmenteigendomsrechten en consumentenmerken in alle media en op alle consumentenplatforms over de hele wereld te beheren en te licentiëren. Gelijktijdig met de aankoop van de Power Rangers franchise, heeft Saban Brands een nieuwe langetermijn master-licentieovereenkomst op het gebied van speelgoed en videogames aangekondigd met de BANDAI NAMCO Group. Bandai is al vanaf het begin de speelgoedpartner voor Power Rangers.

Power Rangers behoort tot de meest vooraanstaande kinderseries ter wereld en het doet ons plezier dat de serie terugkomt,” aldus Haim Saban, chairman en chief executive officer, Saban Capital Group, Inc. “We zijn ook trots op en enthousiast over het verlengen van ons reeds lang bestaande samenwerkingsverband met Namco/Bandai en weten dat deze krachtige combinatie van ervaring en capaciteiten het wereldwijde succes van Power Rangers zal blijven ondersteunen”

Na de introductie van de serie in 1993 op het Fox Kids Network, werd Power Rangers al snel het meest bekeken televisieprogramma voor kinderen in de Verenigde Staten. Met de nadruk op het belang van teamwork, verantwoordelijkheid en het helpen van anderen volgt Power Rangers de altijd spannende en vaak grappige avonturen van een groep gewone jonge mensen die zijn “gemorphed” in superhelden. De serie is vertaald in een groot aantal talen en werd het nummer 1 merk voor jongens ter wereld van 1993-97, op basis van de speelgoedverkopen en televisiekijkcijfers. The Walt Disney Company kocht de franchise in 2001 als onderdeel van hun aankoop van Fox Family Worldwide, dat Saban Entertainment en zijn bibliotheek van kinderprogramma’s omvatte. Tot nu toe is Power Rangers uitgezonden in meer dan 60 landen en de gelicentieerde producten en promoties hebben ruim $ 5 miljard wereldwijd gegenereerd.

“Ik heb er alle vertrouwen in dat het getalenteerde managementteam bij Saban Brands zal zorgen voor uitbreiding van onze licentiëringssamenwerkingsverbanden en zal profiteren van de belangrijke groeimogelijkheden van dit krachtige merk,” aldus Haim Saban.

Over Saban Capital Group

Saban Capital Group is een vooraanstaand investeringsbedrijf dat is gevestigd in Los Angeles en gespecialiseerd is in de media-, entertainment- en communicatiebranche. Door hun activiteiten op het gebied van private equity doet het bedrijf zowel controlerende als minderheidsinvesteringen in naamloze en besloten vennootschappen. Het bedrijf is van plan de groei, winstgevendheid en aanzienlijke aandeelhouderswaarde van haar investeringen te stimuleren door middel van hun uitstekende reputatie en een unieke combinatie van successen in praktische bedrijfsvoering en expertise op het gebied van private equity investeringen. SCG speelt een actieve rol in zijn portefeuillebedrijven, in combinatie met sterk management.

Tot de huidige private equity investeringen van SCG behoren onder andere Univision (het belangrijkste Spaanstalige mediabedrijf in de VS) en Tiger Gate Entertainment (een joint venture met Lionsgate voor het exploiteren van betaalde televisiekanalen met merknaam in Azië). In 2008 richtte het bedrijf Saban Ventures op, om vroegtijdige investeringen te kunnen doen in inspanningen op het gebied van digitale media, mobiel internet en consumenteninternet. Daarnaast beheert SCG actief een wereldwijd gediversifieerde portefeuille met investeringen in public equities, krediet, alternatieve investeringen en onroerend goed. Het bedrijf werkt samen met de allerbeste investeringsmanagers aan het ontwikkelen van strategische relaties voor de lange termijn. SCG is in 2001 opgericht door Haim Saban, oprichter van Fox Family Worldwide. Het eigendom werd gedeeld met The News Corporation tot het in oktober 2001 werd verkocht aan The Walt Disney Company. Bezoek www.Saban.com.

Over Saban Brands

Saban Brands, dat in 2010 is opgericht als dochteronderneming van Saban Capital, Saban Brands (SB), heeft als doel het aankopen en ontwikkelen van een portefeuille van wereldklasse op het gebied van eigendomsrechten en het profiteren van de ervaring, de reputatie en de mogelijkheden op het gebied van het laten groeien en te gelde maken van consumentenmerken. SB past een strategische managementbenadering toe met als doel het op markten wereldwijd verbeteren en uitbreiden van hun merken, met als doelgroep consumenten van alle leeftijden. Het bedrijf biedt volledige servicemanagement, marketing, promotie en strategische bedrijfsontwikkeling voor hun intellectuele eigendommen, waaronder uitgebreide strategieën die uniek zijn voor elk merk, handelsmerk- en alle copyrightbeheer en naleving van copyright, creatieve ontwerpen, detailhandelontwikkeling, direct-to-consumer initiatieven en gespecialiseerde eigendomsrechtuitbreidingen. SB staat onder leiding van een superieur managementteam met tientallen jaren ervaring op het gebied van licentiering, marketing en financiering. Het bedrijf zal zich presenteren op de Licensing International Expo in Las Vegas, van 8-10 juni 2010. Bezoek www.SabanBrands.com.

Foto’s/Multimedia Gallery beschikbaar: http://www.businesswire.com/cgi-bin/mmg.cgi?eid=6289697〈=nl

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal welke als enige juridische geldigheid beoogt.

CONTACT:
Bender/Helper Impact
Shawna Lynch / Corina Galdamez
(310) 473-4147
Shawna_Lynch@bhimpact.com

corina_galdamez@bhimpact.com