NCRV

Recht in de regio

Mr. Frank Visser geeft juridisch advies in Amsterdam

Vrijdag 14 mei
Nederland 2, 19.25 uur

In het NCRV-programma Recht in de Regio gaat mr. Frank Visser samen met zijn team van juristen van het Juridisch Loket het land in om op verschillende locaties juridische voorlichting te geven. In het hele land komen mensen langs op het inloopspreekuur. Van Arcen tot Leeuwarden en van Vlissingen tot Assen komen mensen langs met vragen over erfeniskwesties, arbeidsconflicten, geldkwesties en meer.

Deze week houden mr. Visser en zijn team van juristen van het Juridisch Loket inloopspreekuur in Artis in Amsterdam. Daar komen tal van kwesties aan de orde:

Stel: je hebt een nieuwbouwwoning gekocht en dacht daar een berging bij te krijgen, maar die zit er bij de oplevering toch niet bij. Welke stappen kun je ondernemen om uit te vinden of je toch nog recht op een berging hebt?

Wie kent de vreselijke verhalen niet over energiemaatschappijen waar je spontaan wordt aangemeld? Wat kun je daar tegen doen? Dat blijkt nog best ingewikkeld.

Een aanrijding in de wasstraat: ook dat komt voor. Wie is verantwoordelijk?

Je zoon zit in een begeleid wonen project, maar blijkt daar enorme bedragen voor neer te moeten leggen, terwijl hij daar niet van op de hoogte is en⦠het geld niet heeft.

De juristen van het Juridisch Loket zijn weer druk met het beantwoorden van vragen over verborgen gebreken bij een camper. En wat kun je doen als je ex-man de spaarrekening van je dochter heeft geplunderd?