GroenLinks

Niels van den Berge op zoek naar boeren van de toekomst

Dinsdag 11 mei 2010, 08:29u - Niels van den Berge Niels van den Berge op zoek naar boeren van de toekomst

Van vrijdag 14 t/m woensdag 19 mei trekt kandidaat-Kamerlid Niels van den Berge op een tractor door het land op zoek naar de boeren van de toekomst. In vijf dagen tijd gaat de fruittelerszoon op bezoek bij agrariërs die werk maken van biologische landbouw, dierenwelzijn, natuurbeheer, duurzame energieopwekking en zorg.

Nieuwe toekomst voor boeren

GroenLinks wil dat Nederland voortrekker wordt van een nieuwe landbouwpolitiek. Gezonde, duurzame en moderne landbouw en veeteelt zijn nodig om Nederland klaar te maken voor de toekomst. Boeren kunnen een belangrijke bijdrage leveren aan natuur -en landschapbeheer. Als het aan GroenLinks ligt krijgen ze daar ook voor betaald. GroenLinks wil bovendien de biologische landbouw stimuleren door belastingmaatregelen en extra investeringen.

Niels van den Berge wil de boeren van de toekomst de aandacht geven die ze verdienen. Hij vertrekt op vrijdagochtend 14 mei, om 14.30 uur vanaf de Markt in Tholen. Van daar rijdt de Zeeuwse Van den Berge (plaats 12) via St. Philipsland, Wageningen, Rhenen, Opijnen, Andelst (Foodlovers festival), Ambt Delden, Wythmen, Swifterband, Hilversum en het Groene Hart naar Den Haag. Daar eindigt hij op de biologische markt aan de Hofweg. Hij overnacht steeds op of vlakbij de boerderijen.