Politie Groningen

Vrijdag 14 mei 2010

Provincie Groningen, 14-05-2010

Man aangehouden voor belaging

GRONINGEN De politie heeft donderdagnacht een 31-jarige man uit Groningen in de Pelsterstraat aangehouden. Aan de balie van het politiebureau meldde zich even daarvoor een 25-jarige man uit Annen. Hij vertelde even daarvoor op het Zuiderdiep door een man lastig te zijn gevallen. De man had zich aan de 25-jarige vastgeklampt en vertelde dat hij nog geld van de in zijn ogen bekende te goed had. De laatst genoemde vertelde dat hij zijn belager helemaal niet kende en probeerde zich los te rukken. Dit lukte met moeite, waarop het slachtoffer naar het politiebureau vluchtte. Agenten konden op basis van een signalement de 31-jarige korte tijd later aanhouden. Tijdens de arrestatie spraken de agenten met twee vrouwelijke omstanders. Ook die waren door de verdachte belaagd. De man zit vast, de politie stelt een onderzoek in.

Bestuurders onder invloed van alcohol

De politie heeft donderdag op verschillende plaatsen in de provincie bestuurders gecontroleerd op het rijden onder invloed van alcohol. Diverse bestuurders bleken met een te hoog promillage achter het stuur te zitten.

Vierhuizen -Een 61-jarige man uit Ulrum is donderdagnacht door de politie aangehouden. Agenten zagen dat de automobilist wegreed bij een café in Zoutkamp. Bij controle bleek dat de bestuurder te diep in het glaasje had gekeken. Op het politiebureau bleek dat de man ruim 1,7 promille alcohol in zijn bloed had. Zijn rijbewijs is opgestuurd naar het Openbaar Ministerie.

Eenrum - Op de Handerweg in Eenrum werd donderdagavond een 44-jarige bestuurder uit Wehe den Hoorn gecontroleerd. De man bleek ruim 2,15 promille alcohol in zijn bloed te hebben. Zijn rijbewijs moest hij inleveren.

Blijham - Op de Winschoterweg in Blijham werd donderdagavond een 55-jarige automobilist uit Blijham gecontroleerd. De man bleek ruim 1,4 promille alcohol in zijn bloed te hebben. Ook hij moest zijn rijbewijs inleveren.

Vledderveen -Op Waterschapsweg in Vledderveen werd donderdagmorgen een 50-jarige automobilist uit Nieuw-Buinen gecontroleerd. De man bleek ruim 2,0 promille alcohol in zijn bloed te hebben. Ook bleek zijn rijbewijs ongeldig te zijn verklaard.

De politie maakt proces-verbaal op.

Tieners gewond bij eenzijdig verkeersongeval

GARRELSWEER Bij een ernstig, eenzijdig verkeersongeval op de Oude Rijksweg bij Garrelsweer zijn donderdagmiddag drie personen gewond geraakt. De 18-jarige automobilist uit Delfzijl is vermoedelijk met zijn voertuig in de berm terechtgekomen. Hoewel hij de auto wilde corrigeren kwam de wagen tegen een boom tot stilstand. Een 18-jarige inzittende uit Delfzijl zat bekneld en moest door de brandweer uit het autowrak worden gehaald. Een 17-jarige passagier uit Holwierde bevond zich buiten de auto toen de hulpdiensten aankwamen. Het drietal is met onbekende verwondingen naar diverse ziekenhuizen gebracht. De bestuurder had pas enkele weken zijn rijbewijs. De politie maakt een registratie van het ongeval en onderzoekt of de bestuurder te hard gereden heeft.

Vier verdachten voor bedreiging aangehouden

GRONINGEN De politie heeft donderdagavond in de Doornbosheerd in Groningen vier personen aangehouden voor bedreiging van een 19-jarige vrouw uit Utrecht. De vier verdachten (een 49-jarige man uit Utrecht, 20-jarige man uit Goes, 21-jarige man uit Maarssen en een 17-jarige vrouw uit Maarssen) zitten vast. De bedreiging, die eerder die avond plaatsvond, ligt in de relationele sfeer en is gepleegd in de stad Groningen. De politie stelt een onderzoek in naar wat er precies heeft plaatsgevonden. Het viertal zit zolang vast.

Bedrijfsleider voorkomt overval

GRONINGEN Een 63-jarige bedrijfsleider van een videotheek heeft donderdagavond een brutale overvaller uit zijn zaak gezet. Rond 22.40 uur liep een onbekende man het bedrijf aan de Nieuwe Ebbingestraat binnen en eiste geld. De bedrijfsleider weigerde dit en probeerde de man uit zijn zaak te zetten. Hierbij raakte hij lichtgewond aan zijn vinger. De onbekende overvaller koos eieren voor zijn geld en verliet het pand. In de Violenstraat sprong hij op een fiets en ging er vandoor. De politie doet onderzoek en vraagt getuigen zich bij de politie te melden. De politie is bereikbaar via 0900-8844 (lokaal tarief).

Politie onderzoekt vechtpartij

GROOTEGAST De politie doet onderzoek naar een vechtpartij waarbij donderdagavond in Grootegast drie personen gewond zijn geraakt. Het drietal uit de gemeente Zuidhorn (16 en 19 jaar) en uit Buitenpost (21 jaar) fietste met een aantal anderen nabij de Schoolekster toen ze werden geslagen door een groep onbekende jongeren. Deze groep zou mogelijk vlak daarvoor een andere man hebben lastiggevallen. Na de mishandeling gingen de verdachten er vandoor. De drie slachtoffers zijn naar een huisartsenpost gebracht voor behandeling.

Dwarse puber aangehouden

EENRUM De politie heeft donderdagavond een 17-jarige jongen uit Winsum aangehouden voor het niet voldoen aan een bevel of vordering. Surveillerende agenten zagen hoe de Winsummer zich vervelend gedroeg op de Hemelvaartmarkt. Hij gedroeg zich provocerend naar een groep jeugd. Ondanks meerdere waarschuwingen ging de knaap niet weg. Hierop werd hij in de Raadhuisstraat aangehouden en vervolgens meegenomen naar het politiebureau. De minderjarige mocht na verhoor het politiebureau verlaten. De politie maakt proces-verbaal op.

Mannen aangehouden voor drugsbezit

GRONINGEN - Een 23-jarige man uit Paterswolde is donderdagmiddag samen met een 17-jarige Stadjer door de politie aangehouden voor het bezit van harddrugs. Naar aanleiding van een tip deed de politie een inval in een woning aan de Reviusstraat in Groningen. In de woning troffen de agenten de twee verdachten en een hoeveelheid harddrugs aan. De mannen zitten vast, de drugs is in beslaggenomen. De politie is een onderzoek gestart.

Man aangehouden voor mishandeling

ZEVENHUIZEN De politie heeft donderdagavond een 51-jarige man uit Zevenhuizen aangehouden. De man wordt ervan verdacht zijn 59-jarige buurman te hebben geslagen. De ruzie was ontstaan nadat de 59-jarige man de politie had gebeld over het gedrag van de zoon van de verdachte. De buurman moest het bekopen met diverse klappen. De verdachte handelde onder invloed van alcohol. Hij moest mee naar het politiebureau. Na verhoor kon hij weer gaan. De politie maakt proces-verbaal op.

Naaktloper aangehouden

GRONINGEN - De politie heeft donderdagavond een 27-jarige naaktloper uit Groningen aangehouden. De man liep in adamskostuum over de Concourslaan in Groningen. De man verklaarde aan het streaken te zijn. Dit was een bekend fenomeen uit de jaren zeventig. De man moest mee naar het politiebureau. Na verhoor kon hij met een bekeuring op zak weer gaan.