Politie Utrecht

Persbericht Eemland noord, 10.00 uur

Utrecht, 14-05-2010

Brandstichting

SOEST- Op donderdag werden vier personen aangetroffen nadat ze een vervallen pand in de brand wilden steken.

Omstreeks 20.00 uur kreeg de politie de melding van een buurtbewoner aan de Wieksloterweg dat enkele jongeren getracht hadden een vervallen pand in brand te steken. Agenten gingen direct ter plaatse en in de omgeving werden de desbetreffende personen, twee meisjes en twee jongens in de leeftijd van 14 tot 15 jaar uit Soest, aangetroffen. Zij zijn ingesloten voor verhoor.

Plantage aangetroffen

BAARN- Op woensdagochtend werden hennepplanten aangetroffen in een woning.

Een verdachte werd aangehouden. Na binnengekomen informatie ging de politie poolshoogte nemen bij een woning aan de Jacob van Lenneplaan. De informatie die bij de politie was binnengekomen was juist want in de woning werden 670 planten aangetroffen. De 36-jarige bewoner werd aangehouden en ingesloten voor verhoor.

Lastige personen

BUNSCHOTEN- Op vrijdag werden twee personen aangehouden omdat ze zich niet konden gedragen.

Omstreeks 01.30 uur kreeg de politie de melding van geluidsoverlast aan de Turfwal. Toen agenten ter plaatse kwamen hoorden ze een glas achter hen vallen. Hier stonden op dat moment drie personen. De agenten gaven aan hen aan dit glas op te ruimen. De jongeren waren dit niet van plan te doen en wilden weglopen. Zij werden hierop gecontroleerd. Een 20-jarige man uit Bunschoten luisterde niet en wilde totaal niet meewerken. Hij werd direct aangehouden en verzette zich hevig. Hierbij ging een andere 20-jarige man Bunschoten zich ook vervelend met de situatie te bemoeien. Meerdere personen waren aanwezig bij dit opstootje en werden op afstand gehouden door horecapersoneel van aanliggende horeca.

De twee mannen werden uiteindelijk aangehouden en werden ingesloten voor verhoor.