Politie Haaglanden

Persberichten 14 mei

Haaglanden, 14-05-2010

Van je vrienden...
Den Haag - Een 58-jarige Haagse deed dinsdag 11 mei aangifte van diefstal van haar mobiele telefoon. Zij miste de telefoon nadat haar zoon die nacht twee vrienden te logeren had gehad. Toen haar zoon 's ochtends wakker werd, was één van zijn vrienden al verdwenen, samen met de mobiele telefoon. Woensdag 12 mei nam de Haagse weer contact op met de politie, omdat 'de vriend' contact met haar zoon had opgenomen, met de mededeling dat hij de telefoon terug kon kopen. In samenspraak met de politie werd de afspraak gemaakt en konden agenten in burger de bewuste 'vriend', een 25-jarige Rotterdammer, aanhouden. Hij verklaarde op het politiebureau dat het 'allemaal een misverstand was' en alleen de telefoon terug had willen geven. Hij kreeg een proces-verbaal voor de diefstal.

Vrouw met geweld beroofd; politie zoekt getuigen Den Haag Een 58-jarige vrouw uit Wijchen werd woensdag 12 mei rond 16.30 uur het slachtoffer van een straatroof. Zij stond op het punt aan te bellen bij een woning aan de Langnekstraat, toen zij door twee jonge mannen werd aangesproken. Toen de vrouw zich omdraaide, greep een van de twee naar haar nek en begon aan haar ketting te rukken. Ook werd de vrouw hard aan haar haren getrokken en kreeg zij diverse vuistslagen in het gezicht. Toen de vrouw hard begon te schreeuwen, renden de twee weg in onbekende richting.
Signalement
Het signalement van de dader die de vrouw te lijf ging, is als volgt: een man tussen de 18 en 25 jaar met een Noord-Afrikaans uiterlijk. Hij had een normaal postuur en was tussen de 1.80 en 1.90 m lang. De man had kort, zwart haar, droeg een lange, donkere broek en een donkere jas. Hij sprak accentloos Nederlands. Van de tweede dader is geen signalement bekend.
Heeft u iets gezien?
Bent u getuige geweest van deze beroving of heeft u informatie die de politie kan helpen bij het opsporen van de dader(s)? Neem dan contact op met de recherche van politiebureau De Heemstraat via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem op nummer 0800-7000.

Aanhoudingen wegens overlast
Den Haag In de Koningstraat ontstond donderdag 13 mei grote onrust toen de politie twee aanhoudingen verrichtte wegens (jeugd)overlast. Omstreeks 18.30 namen agenten poolshoogte in de Koningsstraat nadat er melding was gemaakt van overlast. Ter plaatse troffen de agenten inderdaad een groep aan van zo'n zes personen. Toen de agenten de groep aan wilden spreken, stoven de jongemannen alle kanten op. De agenten wisten toch twee mannen (20 en 29 jaar) aan te houden. Deze aanhoudingen trokken veel publiek, dat zich met de situatie begon te bemoeien. Na de aanhoudingen bleef het onrustig in de Koningstraat. Vanwege de overlast die de toegestroomde mensen veroorzaakten, besloot de politie enige tijd later in te grijpen. Meerdere eenheden werden naar de Koningstraat gestuurd, waar vervolgens meerdere aanhoudingen werden verricht. Vier van de aangehouden verdachten waren minderjarig, de leeftijd van de andere aangehouden mannen varieerde tussen 19 en 27 jaar. Na het optreden van de politie keerde de rust in de Koningstraat terug.

Inbreker gepakt
Den Haag Een 21-jarige Hagenaar is vrijdag 14 mei om 03.30 uur opgepakt omdat hij wordt verdacht van een inbraak in een bedrijfspand in de Van Baerlestraat. Na een melding via 112 gingen agenten van politie Haaglanden een kijkje nemen in de binnentuinen achter het bedrijfspand. Daar zagen zij drie mannen die zich snel uit de voeten maakten. Een van de mannen kon worden gepakt. De man is meegenomen naar het politiebureau en de politie onderzoekt de zaak.

Straatroof Roemer Visscherstraat
De Haag Twee negroïde mannen beroofden vrijdagnacht om 0.30 uur een 30-jarige Hagenaar in de Roemer Visscherstraat. Het slachtoffer kon de politie een goed signalement van de daders geven. Na een korte zoektocht in de omgeving werden de twee daders aangehouden. Zij zitten vast op het politiebureau.

Autos vernield
Den Haag Twee jeugdige daders (15 en 17) vernielden woensdag 12 mei om 23.30 uur een aantal autos in de buurt van een café in de Antonie Duyckstraat. Omstanders hielden één van de jongens vast en belden de politie. Terwijl de agenten aangiftes opnamen en getuigen spraken kwam de tweede dader zich melden. Beide jongens zijn meegenomen naar het bureau en daar verhoord. Zij bekenden schuld en worden doorverwezen naar bureau Halt.

Dure nacht
Wassenaar Vier jongeren uit Duitsland die dachten de nacht goedkoop door te brengen, kwamen donderdag 13 mei van een koude kermis thuis. Het viertal had illegaal zijn tenten opgeslagen en kampeerde nabij de Jagerslaan. Politieagenten verwezen het viertal naar een reguliere camping en maakte proces-verbaal op. Het nachtje illegaal kamperen koste bijna 100 euro.

Kort lontje
Rijswijk Een verkeerde interpretatie over het al dan niet voordringen om een ijsje leidde donderdag 13 mei om 17.30 uur tot een massale vechtpartij. Een 24-jarige vrouw kocht onder andere op het Bogaardplein een ijsje voor haar dochtertje. Zij vergat daarbij een servetje te pakken. Zij liep terug naar winkel en pakte tussen de rij mensen een servetje van de toonbank. Enkele wachtende vertaalden dat naar voordringen en zeiden daar wat van. Hierna sloeg de vlam in de pan. Gevolg een fikse vechtpartij waar over en weer enkele forse klappen vielen. Politieagenten moesten optreden om de boel weer te sussen. Aan het bureau wilde niemand aangifte doen en verliet iedereen enigszins beschaamd het politiebureau.

'Snelheidsduivels' raken rijbewijs kwijt
Midden-Delfland De politie vorderde donderdag 13 mei van drie bestuurders hun rijbewijzen in. Twee automobilisten ( 22 en 20 jaar) en een motorrijder (21 jaar) reden met respectievelijk 169 km/u en 159 km/u over Rijksweg A4 terwijl de maximumsnelheid 100 km/u bedraagt. Nadat zij ander vervoer hadden georganiseerd en een proces-verbaal ontvingen, mochten zij weer gaan..

Buschauffeur krijgt kopstoot
Naaldwijk Een 38-jarige automobilist uit Wateringen, belandde donderdag 13 mei om 19.00 uur in de cel. De man wordt er van verdacht op de Verdilaan een 34-jarige buschauffeur een kopstoot te hebben gegeven. Aanleiding tot het tumult was een verkeerssituatie op de Middel Broekweg waarbij de buschauffeur bij het wegrijden van de halte de 38-jarige man zou hebben gesneden. Die ging achter de buschauffeur aan en op de Verdilaan kwam het tot een handgemeen. De Wateringer werd ingesloten voor nader verhoor. De politie stelt een onderzoek in.

Onder invloed tegen muur
s-Gravenzande Een 21-jarige automobilist uit Maassluis botste donderdag 13 mei om 17.00 uur met zijn auto tegen een muur aan het Zandeveltplein. De man reed na een ruzie met zijn vriendin boos weg, ramde een muur en een gedeelte van een fietsenstalling. Politieagenten hielden de man aan omdat hij teveel had gedronken. De brandweer beoordeelde de scheefstaande muur als gevaarlijk, waarna een aannemer de muur met extra bouwmaterialen en hekken afschermde voor het publiek. De politie maakte tegen de 21-jarige proces-verbaal op.

Politie zoekt getuigen babbeltruc
Naaldwijk - Een 88-jarige man uit Naaldwijk werd woensdag 12 mei om 12.30 uur in zijn woning bestolen door een vrouw en een meisje. Zij belden bij zijn woning aan de Tomatenstraat aan en vroegen informatie over de geiser, aangezien 'zij in de buurt waren komen wonen'. Daarop stapten ze brutaal de woning binnen, waarbij de vrouw de man in de keuken aan de praat hield. Ondertussen ging het meisje de woning verder binnen en verloor de 88-jarige Naaldwijker haar uit het oog. Pas toen hij 's avonds uit wilde gaan, ontdekte hij dat het briefgeld uit zijn portemonnee was gestolen en belde hij de politie. Hij omschreef de vrouw als ongeveer 30 jaar oud, mogelijk van Noord-Afrikaanse afkomst. Ze had een piercing in haar neus en sprak met een licht accent. Het meisje was ongeveer 14/15 jaar oud en had een onverzorgd uiterlijk. Beide vrouwen reden weg in een rode, redelijk grote middenklasse auto. In de auto zat in ieder geval nog één andere persoon. Heeft u de vrouwen in de omgeving van de Tomatenstraat of elders gezien? Of heeft u informatie de politie kan helpen bij het opsporen van de vrouwen? belt u dan met de recherche van Bureau Westland via 0900-8844. Liever anoniem? Belt u dan met M. via 0800-7000.

Wrak van de week
Delft - De 21-jarige eigenaar van een auto heeft van de politie vier weken de tijd gekregen om zijn auto technisch in orde te maken. Agenten constateerden tijdens een verkeerscontrole dat de auto geen achtervering meer had, waardoor de auto extreem achterover helde. Daarbij was ook de rechtervoorband spekglad. De Hagenaar kreeg een bekeuring daarvoor, maar de agenten namen ook zijn kentekenbewijs in beslag. Hij heeft nu vier weken de tijd om de auto in orde te (laten) maken.

Politie beëindigt feest
Delft - Omdat er donderdag 13 mei een aantal meldingen van geluidsoverlast binnenkwamen, gingen agenten om 00.30 uur naar de Nieuwelaan, waar een feest gaande was. Ze spraken de organisatoren aan, die daarop regelden dat de band die buiten stond te spelen, ophield. In overleg werd besloten dat het feest om 03.00 uur beëindigd moest zijn. Toen de agenten dat iets na dat tijdstip kwamen controleren, was het publiek weg en was men bezig met opruimen.

Automobilist rijdt door na ongeval
Zoetermeer - Een 51-jarige man uit Zoetermeer raakte woensdag 13 mei om 16.30 uur gewond omdat een auto hem van zijn scooter afreed. De Zoetermeerder reed op de Velddreef toen het ongeluk gebeurde. De automobilist wachtte niet op politie en ambulance, maar reed door zonder zijn identiteit bekend te maken. Toen de agenten arriveerden, vonden ze op de weg een kentekenplaat van de rode Ford Focus die hem aangereden had. Ambulancepersoneel vervoerde de 51-jarige Zoetermeerder met pijn aan zijn hoofd en voet naar het ziekenhuis.De agenten gingen direct langs op het adres van de eigenaar van de auto. De 19-jarige eigenaar ontkende zelf gereden te hebben, maar wist alleen de voornaam te noemen van degene waarvan hij dacht dat gereden had. Op het politiebureau maakten agenten proces-verbaal op. De toedracht van de aanrijding wordt nader onderzocht.De politie komt graag in contact met getuigen van de aanrijding. Heeft u het ongeval gezien of weet u wie de bestuurder was van de rode Ford Focus? Belt u dan met de politie van Bureau Zoetermeer via 0900-8844. Liever anoniem? Belt u dan met M. via 0800-7000.

Vechtpartij op galerij
Zoetermeer - Agenten beëindigden donderdag 13 mei om 22.30 uur een vechtpartij tussen een groep mensen op de galerij van een flat aan het Fonteinbos. Een ruzie liep daar in het portiek uit hand en escaleerde op de galerij tot een vechtpartij waarbij meerdere personen betrokken waren. Eén 45-jarige Zoetermeerder moest naar het ziekenhuis voor behandeling. Hij deed aangifte van mishandeling en de agenten hielden drie mannen (45, 18 en 16 jaar uit Zoetermeer en Den Haag) aan. De politie onderzoekt de vechtpartij en zal de verdachten en getuigen verhoren over hun aandeel in en toedracht van de vechtpartij.