Politie Groningen

Dertig geïnteresseerden voor politievrijwilliger

Werving gaat door

Groningen, 14-05-2010 o De politie heeft sinds begin mei dertig mensen gesproken die hun interesse hebben getoond om als politievrijwilliger aan de slag te gaan. Inmiddels hebben acht personen een persoonlijk gesprek gehad. Zeven van hen worden in contact gebracht met de politieacademie. Begin mei riep de politie Groningers via de media op zich aan te melden als politievrijwilliger.

Projectleider positief gestemd

Regiopolitie Groningen zoekt voor dit jaar tien vrijwillige politiemedewerkers. Voor het jaar 2011 biedt het Groningse politiekorps twintig opleidingsplekken voor vrijwilligers. Inwoners van de provincie Groningen die echt een bijdrage willen leveren aan de veiligheid in hun omgeving, zijn van harte welkom. Het aantal van dertig geïnteresseerden stemt projectleider Jan Koopman positief: Het is goed te horen dat inwoners van onze provincie écht hun steentje willen bijdragen aan de veiligheid in Groningen.

Twintigers en vijftigers

De dertig personen die contact hebben opgenomen met de afdeling Werving en Selectie van Regiopolitie Groningen hebben verschillende achtergronden. Het gaat om twintigers en dertigers die hopen in de toekomst door te kunnen stromen bij de politie tot vijftigers met een sterk rechtvaardigheidsgevoel die het werk graag in hun vrije tijd willen doen. Met al deze mensen worden gesprekken gevoerd.

Werving gaat door

Hoewel er inmiddels dertig personen interesse hebben getoond, wil dat niet zeggen dat het Groningse korps achterover leunt als het gaat om de werving. Geïnteresseerden kunnen daarom nog steeds contact opnemen met de afdeling Werving en Selectie van Regiopolitie Groningen. Jan Koopman: De komende twee jaar hebben we dertig opleidingsplekken. Iedereen die ons wil versterken is welkom contact op te nemen. Bovendien zijn dertig geïnteresseerden nog geen dertig in te zetten politievrijwilligers.

Contact

Mensen die meer willen weten over de werkzaamheden van een politievrijwilliger kunnen kijken op de site www.kombijdepolitie.nl. De afdeling Werving en Selectie is tijdens werkdagen bereikbaar via 0900-8844 (lokaal tarief). Eerder deze maand bracht de politie al een persbericht naar buiten over de werving.