Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda

breda, 14-05-2010

Gezellige horecadienst in Breda met slechts twee arrestaties

BREDA: De agenten belast met het horecatoezicht in het Bredase uitgaanscentrum hebben tijdens de eerste dag van het jazz festival een drukke maar tot 02.00 uur gezellige dienst gehad. Daarna ontstonden er wat opstootjes die snel de kop ingedrukt werden. Er werden twee arrestaties verricht. De agenten merkten in hun rapportage verder op dat de Grote Markt vannacht bezaaid lag met glas en kranten.

Een 32-jarige Prinsenbeker werd omstreeks 02.00 uur op de Grote Markt aangehouden. De Bekenaar pakte een leeg bierglas van een tafel en gooide dat met kracht kapot. Een agent zag dit gebeuren en zag ook dat de verdachte luid lachend door lopen. Een agent zegde hem daarop proces-verbaal aan ter zake baldadigheid en vroeg hem naar zijn personalia. Hierop zei de lolbroek dat hij in 1436 was geboren. Hij is aangehouden. Omstreeks 02.15 uur werd op de Havermarkt een 17-jarige jongen uit Breda aangehouden. Hij zou een 18-jarige stapper uit Terheijden mishandeld hebben. Het slachtoffer verklaart dat hij door de verdachte lastig gevallen werd en dat die hem zonder enige aanleiding een klap in zijn gezicht gegeven had.

Automobilist rijdt vangrail in en is onder invloed

RUCPHEN: Een 22-jarige man uit Wintelre is vannacht omstreeks 04.00 uur op rijksweg A58 in de rijrichting Roosendaal, betrapt op het rijden onder invloed. De automobilist was bij een eenzijdig verkeersongeval betrokken en bleek onder invloed van alcohol te zijn. De man blies 255 ugl. Hij verklaarde dat hij drie glazen bier gedronken had. Hij vertelde dat hij met zijn auto op de linkerrijstrook reed. Voor hem reed een vrachtauto op de rechterrijstrook, die vlak voor hem naar links kwam. Hij moest sterk afremmen om niet tegen deze vrachtauto te botsen. Hij stuurde naar rechts en belandde tegen de vangrail. Zijn auto is totall loss.

Boete voor overtreden winkelverbod

BREDA: Een 30-jarige man uit Rijsbergen is donderdagmiddag in een elektronicazaak op de Kruisvoort (Meubelboulevard) aangehouden ter zake huisvredebreuk. Hij bleek in verband met een eerdere winkeldiefstal een verbod te hebben gekregen om de winkel tot 23 februari 2011 te bezoeken. Het verbod geldt voor alle filialen in Nederland van deze zaak. Hij kreeg een boete van 150 euro opgelegd.

Slijter doelwit inbrekers

ETTEN-LEUR: Vannacht is omstreeks 00.10 uur ingebroken in een slijterij aan de Bisschopsmolenstraat. De inbrekers hadden met straatklinkers een ruit ingegooid. Uit de zaak waren vervolgens diverse flessen alcohol gestolen. De politie heeft in de omgeving nog gezocht naar de daders maar deze niet meer aangetroffen. Er is een verklaring van een getuige opgenomen die spreekt over 2 mogelijk 3 gasten van rond de 20 jaar die hun gezicht bedekt hadden. Later vannacht heeft een passant een tas aangetroffen op een voetpad in de Grauwe polder met daarin een deel van de buit.

Ulvenhoutse drugsgebruiker pleegt vernielingen aan tuin

BREDA: Een 24-jarige Ulvenhouter heeft vannacht terwijl hij kennelijk onder invloed van GHB, speed en alcohol was vernielingen aangericht in de tuin van een woning aan de Grote Spie. De bewoners kwamen rond 24.00 uur thuis en zagen een hen onbekende vrijwel naakte man in hun tuin. Deze man die zichtbaar onder invloed was, liep door de ruin en vertrapte de jonge aanplant. Ook zagen de bewoners dat de vandaal kennelijk een pot van de haak bij de voordeur had getrokken en daar de planten uit gehaald had. Zijn fiets lag ook in de tuin. De verdachte, die erg beweeglijk was en transpireerde, werd aangehouden. Er werd een arts gewaarschuwd omdat de Ulvenhouter aangaf dat hij onder invloed van drugs en alcohol was.

Engelsen verdacht van diefstal uit bestelauto landgenoot

BREDA: Een eenheid van de Koninklijke Marechaussee heeft
donderdagmiddag op de oprit van rijksweg A16 vanaf de Graaf
Engelbertlaan drie Engelse mannen aangehouden (21,23 en 39) aangehouden die verdacht worden van diefstal van gereedschap vanaf de laadbak van een bestelauto die op de Speelhuislaan geparkeerd stond. Deze auto is van een Engelse klusjesman.

De 25-jarige benadeelde verklaarde dat hij gistermiddag op de
Speelhuislaan door een getuige was geattendeerd dat er spullen vanaf zijn laadbak waren gestolen en dat de daders waren weggereden in een witte bestelauto met Engels kenteken. Het ging onder meer om hoge drukreinigers, een vloerwisser en twee kettingzagen. Deze spullen werden terug gevonden in de auto van de verdachten.

De verdachten verklaarden dat een andere Engelsman, niet zijnde de aangever, hen toestemming had gegeven om de spullen mee te nemen. De politie onderzoek de achtergronden van deze zaak. Alle verdachten zijn in verzekering gesteld.

Roosendaler en Bredanaar na snelheidsovertreding rijbewijs kwijt

BREDA: Een 43-jarige Roosendaler is donderdagmiddag op de Graaf Engelbertlaan betrapt op een forse snelheidsovertreding. De
automobilist reed op een gedeelte waar een maximumsnelheid van 50 km / uur geldt maar liefst 101 km / uur. De snelheid werd met een lasergun gemeten. De Roosendaler heeft een bekeuring gekregen maar moest ook zijn rijbewijs inleveren.

Ook een 22-jarige Bredanaar werd op hetzelfde traject betrapt, hij reed 121 km / uur. Ook hij moest zijn rijbewijs inleveren.

Politie op zoek naar doorgereden Skoda

ETTEN-LEUR: Donderdagavond werd omstreeks 19.40 uur doorgegeven dat op de Olympiade een doorrijding had plaats gevonden. Een automobilist had een lichtmast omver gereden. De lantaarnpaal lag voor een deel in de voortuin van een woning. Gelukkig was er op dat moment niemand in die tuin. Een getuige zag dat de veroorzaker in een blauwe auto reed van het merk Skoda. Er is ook een achtergebleven wieldop van dat merk aangetroffen. De Skoda moet aan de voorzijde behoorlijke schade hebben en dus een wieldop missen. Agenten hebben nog gezocht naar deze auto, maar niet meer aangetroffen. Tips kunnen worden doorgebeld naar 0900-8844. De gemeente is geïnformeerd om maatregelen te nemen.

Bureau Brabant besteedt aandacht aan mishandeling in Baarle-Nassau

BAARLE-NASSAU: Het opsporingsprogramma Bureau Brabant besteedt aanstaande maandag aandacht aan de mishandeling van een 64-jarige man op zondag 28 maart jl.

Een 64-jarige inwoner van Baarle Nassau ging op zondag 28 maart 2010 om ongeveer 21.30 uur naar café "Den Bonten Os" in zijn woonplaats. Hij is daar tot ongeveer 23.00 uur geweest en vertrok toen weer op de fiets naar huis. Daar kwam hij niet aan, want in de Emmastraat in Baarle Nassau werd hij om ongeveer 23.15 uur zwaar gewond gevonden. De politie tast in het duister over de toedracht van die mishandeling en vraagt getuigen om zich te melden.

Uitzending

De eerste uitzending van Bureau Brabant is op maandag 17 mei 2010 om 19.00 uur op Omroep Brabant. Daarna wordt het programma ieder uur herhaald en de laatste uitzending is op dinsdag 18 mei 2010 om 16.00 uur.

Auteur
Willem van Hooijdonk

Laatst gewijzigd 14-05-2010 11:22 | © Regio Midden en West Brabant |