Politie Zuid-Holland-Zuid

Mannen op verdenking van diefstal te water aangehouden

Hardinxveld-Giessendam, 14-05-2010

In de nacht van donderdag op vrijdag 14 mei heeft de politie met hulp van Rijkswaterstaat twee mannen op het water van de Beneden-Merwede aangehouden. De twee worden verdacht van diefstal van een boot en een crossmotor. Het gaat om een 33-jarige man uit Sleeuwijk en een 37-jarige man uit Gorinchem.
Omstreeks 23.15 uur meldde een getuige dat hij zicht had op twee mannen die nabij de steiger in de omgeving van het vaartankstation Langeveer een bootje zouden willen wegnemen.
Surveillerende agenten die in de buurt waren, stelden direct een onderzoek in en zagen de twee mannen in een grijze rubberboot zitten. De twee knoopten een witte boot aan degene waarin zij zaten en voeren in de richting van Dordrecht. De agenten reden met gedoofde lichten verder over de Rivierdijk om zo de mannen onopvallend te volgen. Ter hoogte van de sluis parkeerden zij hun dienstvoertuig. Zij zagen dat de mannen een paar rondjes voeren en daarna aanmeerden. Het inmiddels gealarmeerde personeel van Rijkswaterstaat kwam via het water ter plaatse, pikten de agenten op, waarna de verdachten er met de grijze rubberboot vandoor gingen. Er werd volgas een achtervolging ingezet waarbij Rijkswaterstaat naast de rubberboot kwam te varen en de verdachten het signaal gaf te stoppen. De twee kozen eieren voor hun geld, legden hun boot stil en werden overgedragen aan de agenten. De witte boot werd op zijn kop samen met een crossmotor in het water aan de overkant tegen de wal aangetroffen. Beiden zijn in beslaggenomen voor onderzoek. De politie onderzoekt de relatie tussen de verdachten en de aangetroffen goederen en of deze van diefstal afkomstig zijn.