Politie Zaanstreek-waterland

Poging straatroof: getuigen gezocht

Purmerend o De politie onderzoekt een gewelddadige poging tot beroving, die woensdagavond laat op de Kanaalstraat plaatsvond.

Een 37-jarige man uit Hoorn en een 21-jarige vrouw uit Purmerend werden rond 23.15 uur op de parkeerplaats aan de achterzijde van het casino vanuit het niets overvallen door drie onbekende mannen. De mannen bedreigden hen met een vuurwapen, vroegen om geld en sloegen de man met een hard voorwerp op zijn achterhoofd. Toen de slachtoffers luid om hulp schreeuwden gingen de verdachten er te voet vandoor in de richting van de Kanaalkade. Agenten hebben direct de omgeving afgezocht, maar troffen de daders helaas niet meer aan.

Heeft u informatie over deze zaak?
De politie onderzoekt de zaak en komt graag in contact met getuigen. Van de daders is het volgende bekend: het gaat om drie jonge mannen (geschatte leeftijd 20 tot 25 jaar) met een vermoedelijk donkere huidskleur. Zij droegen donkergekleurde jassen met capuchons en donkere joggingbroeken. Heeft u deze mannen rond het tijstip van de beroving in de omgeving gezien? Of is u die avond iets anders opgevallen dat verband kan houden met deze zaak? Belt u dan met de Decentrale Recherche Purmerend van de politie Zaanstreek-Waterland via het telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief). U kunt ook anoniem bellen via 0800-7000.