Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van vrijdag 14 mei

Alkmaar, 14-05-2010 o 13.00 uur

Brand in bedrijfspand

Den Helder, donderdag 13 mei

Op donderdagavond omstreeks 20.20 werd brand ontdekt in een badkamerspeciaalzaak aan de Industrieweg in Den Helder. De gewaarschuwde brandweer schaalde direct op naar een grote brand omdat het bedrijfspand onderdeel uitmaakte van een groter pand waarin meerdere bedrijven zijn gevestigd. Door de grote en snelle inzet kon de brand beperkt blijven tot alleen de badkamerhandel. Wel liepen de andere bedrijven water- en rookschade op. Bij de brand kwamen geen schadelijke stoffen vrij.

De politie stelt een technisch onderzoek in naar de brandsoorzaak.

Inbraak: auto weg

Hoorn, vrijdag 14 mei

Op vrijdagmorgen omstreeks 00.35 uur werd een bewoner van een pand aan het Bertus Aafjeshof in Hoorn wakker van het geluid van een startende auto. Het bleek te gaan om de auto van de bewoners die door een inbreker werd meegenomen.

Omdat een van de bewoners in het huis op zolder nog aan het werk was, was de garagedeur van de woning niet afgesloten. Een inbreker is binnen gekomen en heeft een tasje met pasjes en een klein geldbedrag en de autosleutels meegenomen. Vervolgens werd met de sleutels de auto gestolen. Het gaat om een zwarte Opel Zafira met kenteken 75-JS-BK.

Drank: rijbewijs kwijt

Den Helder, donderdag 13 mei

Op donderdagavond omstreeks 19.35 uur controleerde de politie een 44-jarige man uit Den Helder op de Van Foreestweg in zijn woonplaats. De automobilist bleek alcohol te hebben gebruikt. Hij blies 635 ug/l. Dat is bijna drie maal het voor hem geldende maximum van 220 ug/l. Hij kreeg een proces-verbaal en moest zijn rijbewijs inleveren.

Bergen, vrijdag 14 mei

Op vrijdagmorgen omstreeks 01.15 uur werd op de Stationsstraat in bergen een 49-jarige vrouw uit Bergen in een personenauto gecontroleerd. De vrouw blies 595 ug/l, bijna drie maal het voor haar toegestane wettelijke maximum van 220 ug/l. Zij kreeg een proces-verbaal en moest haar rijbewijs inleveren.

Bocht vergeten

Grootebroek, donderdag 13 mei

Op donderdagavond omstreeks 20.15 uur ging een 21-jarige man uit Hoogkarspel met een personenauto de bocht uit. De man kwam vanaf de Gouw en reed de Geerling op. Hier zit een scherpe bocht in de weg, die door de bestuurder werd gemist. De auto ging rechtdoor, kwam op een stuk bouwland terecht en sloeg op zijn kant. De bestuurder werd voor onderzoek overgebracht naar het Westfries Gasthuis in Hoorn. De auto raakte totaal vernield.

De bestuurder bleek alcohol te hebben gebruikt. In het ziekenhuis werd een bloedproef afgenomen. Dit bloedmonster wordt door het Nederlands Forensisch Instituut onderzocht op de aanwezigheid van alcohol. Het rijbewijs van de man werd in beslag genomen.

Man klem met been

Oostwoud, vrijdag 14 mei

Op vrijdagmorgen omstreeks 09.20 uur raakte een 39-jarige man uit Wervershoof gewond bij een arbeidsongeval bij een landbouwbedrijf aan de Liederik in Oostwoud. De man was met een been bekneld geraakt tussen de stalen rollen van een lopende band. Hij verklaarde zelf ongeveer tien minuten vast te hebben gezeten voordat andere arbeiders, die aan de koffie zaten, hem hoorden. Door de lopende band open te wrikken wisten zijn collegas de man uit het apparaat te bevrijden. Het slachtoffer werd voor onderzoek overgebracht naar het Westfries Gasthuis in Hoorn. Een gealarmeerde traumaheli werd afbesteld.

Een onderzoek zal worden ingesteld door de arbeidsinspectie.